Browsing by Author "Hoşgün, Emir Zafer"
Now showing items 1-10 of 10
-
Bazı Soya Hat ve Çeşitlerinde Tohum Verimi, Yağ-Protein ve Yağ Asitleri İçerikleri ve Aralarındaki İlişkilerinin Belirlenmesi
Bu çalışmada bazı soya (Glycine max L.) hat ve çeşitlerinde tane verimi, protein, yağ ve yağ asitleri içeriklerinin tespiti yapılarak aralarındaki ilişkiler araştırılmıştır. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ... -
Comparison of Dilute Acid and Alkali Catalysed Liquid Hot Water Pretreatment of Hazelnut Shells for Enzymatic Hydrolysis
Hoşgün, Emir Zafer; Bozan, Berrin (Eta-Florence Renewable Energies, 2015)The efficiency of alkali and acid pretreatment of hazelnut shells for increasing enzymatic saccharification of cellulose has been evaluated. Hazelnut shells were pretreated with 1% of sulphuric acid, and 2.25 % sodium ... -
Comparison of High Temperature Alkali and Acid Pretreatment for the Enzymatic Saccharification of Poppy Stalks
Hoşgün, Emir Zafer; Bozan, Berrin (Aidic Servizi Srl, 2014)In this study, the effect of dilute alkali (NaOH) and dilute acid (H2SO4) concentrations on the enzymatic digestibility, and sugar recovery from poppy stalks at the pretreatment temperature of 120 degrees C, and pretreatment ... -
Effect of Temperature and Time on the Steam Pretreatment of Hazelnut Shells for the Enzymatic Saccharification
Hoşgün, Emir Zafer; Bozan, Berrin (Aidic Servizi Srl, 2014)Saturated steam pretreatment of hazelnut shells was studied for fermentable sugars after enzymatic hydrolysis. The elevation of temperature (from 160 to 200 degrees C) and time (0-30 min) of steam pretreatment were ... -
Ethanol production from hazelnut shells through enzymatic saccharification and fermentation by low-temperature alkali pretreatment
Hoşgün, Emir Zafer; Berikten, Derya; Kıvanç, Merih; Bozan, Berrin (Elsevier Sci LTD, 2017)Low-temperature sodium hydroxide (NaOH) pretreatment, enzymatic saccharification and ethanol fermentation were evaluated for hazelnut shell cellulose to fermentable sugars and ethanol. Maximum glucose recovery (48.33 g/100 ... -
Farklı yöntemlerle soya yağı ekstraksiyonu ve karakterizasyonu
Hoşgün, Emir Zafer (Anadolu Üniversitesi, 2008)Bu tezde, soya fasulyesinden farklı ekstraksiyon yöntemleri ile (Geleneksel ve Mikrodalga ısıtmalı Soxhlet, Gerhardt, SFE, NIR) yağ ekstraksiyonu için en uygun yöntem, zaman ve elde edilen yağın kalitesi belirlenmiş olup, ... -
Fındık kabuğuna uygulanan ön işlemlerin enzimatik hidroliz yöntemi ile şeker üretimine etkisi
Hoşgün, Emir Zafer (Anadolu Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada, fındık kabuklarından enzimatik hidroliz ile glikoz üretimi için, farklı ön işlemler (düşük ve yüksek sıcaklıklarda asit ve alkali, su buharı, alkali peroksit, organosolv, iyonik sıvı ve biyolojik) uygulanmıştır. ... -
Keten Tohumu Yağının Süperkritik Akışkan Ekstraksiyon Kinetiğinin Difüzyon Kontrol Metodu ile Modellenmesi
Hoşgün, Emir Zafer; Bozan, Berrin (Anadolu Üniversitesi, 2013)Bu çalışmada; keten tohumu yağı, süperkritik karbondioksit ekstraksiyonu ile ekstre edilmiş ve ekstraksiyon kinetiği difüzyon kontrol yöntemi ile modellenmiştir. Basınç (20, 35, 55 MPa), sıcaklık (323 and 343 K), ve CO₂ ... -
Optimization of Alkaline Pretreatment for Enzymatic Saccharification of Poppy Stalks
Uzunlu, Nuray; Hoşgün, Emir Zafer; Bozan, Berrin (North Carolina State University Dept Wood & Paper Sci, 2014)Response surface methodology (RSM) was employed to optimize dilute alkaline pretreatment conditions for the maximum glucose yield of poppy stalk, with respect to NaOH concentration (1.0 to 3.5%, w/v), pretreatment temperature ... -
Optimization of Hydrothermal Pretreatment Parameters for Glucose and Xylose Recovery From Poppy Stalks
Hoşgün, Emir Zafer; Bozan, Berrin (Eta-Florence Renewable Energies, 2015)Response surface methodology (RSM) was employed to optimize hydrothermal pretreatment conditions for glucose and xylose recovery from poppy stalk, with respect to temperature (120-200oC), solid to liquid ratio (0.05-0.20) ...