Kurum Yazarı "Akarçay, Erhan" Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed İçin Listeleme
-
Dışarıda Yemek: Eskişehir'de Yeni Orta Sınıfın Fast-Food Yeme-İçme Örüntüleri
Akarçay, Erhan; Suğur, Nadir (2015)Dışarıda yemek olgusu endüstrileşme ve kentleşme süreçleri ile yakından ilişkilidir. Bu nedenle sosyolojik bir olgu olarak dışarıda yemek yeme, gıda ve beslenme sosyolojisi çalışma alanı içerisinde değerlendirilmelidir. ... -
Eskişehir'de Kentin ve Tüketim Mekânlarının Dönüşümü
Akarçay, Erhan; Suğur, Nadir (2016)Eskişehir on yılı aşkın bir süredir kentteki mekânların dönüşümü açısından hızlı bir değişim yaşamaktadır. Neoliberal politikaların izlekleri devlet ve sermaye grupları tarafından benimsenmekte, bu izlekler Eskişehir ... -
Koca Ustadan Issız Adama Türkiye’de aşçılık mesleğinin değişimi
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu; Güldemir, Osman; Akarçay, Erhan (2020)Bu çalışmanın amacı Türkiye’de aşçılık mesleğinin tarihsel ve sosyolojik olarak geçirdiği değişimi ele almaktır. Meslekler sosyolojisi içerisinde değerlendirilebilecek bir perspektiften mesleğin değişen statüsü, günümüzde ... -
Trying to Understand the (New?) Middle Classes Via Eating Practises
Akarçay, Erhan (İstanbul University, Methodology & Sociology Research Center, 2016)This study attempts to understand middle class consumption patterns, particularly eating out phenomenon in the limits of sociology of food and nutrition. Middle class, when its position towards consumption is evaluated ...