Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorEkergil, Vedat
dc.contributor.authorGöde, Özgür Merve
dc.date.accessioned2019-10-18T19:03:29Z
dc.date.available2019-10-18T19:03:29Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn1309-2448
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpRMk1qQTNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/11085
dc.description.abstractSon yıllarda işletmelerin ekonomik, sosyal ve çevresel sorumluluklarını yerine getirdiklerine yönelik bilgiyi toplumla paylaştıkları ve bazı ülkelerin bu raporların sunumunu yasal olarak zorunlu hale getirdikleri görülmektedir. İşletmeler, ekonomik, sosyal ve çevresel performanslarının sürdürülebilirlik düzeylerini izlemek amacıyla sürdürülebilirlik raporları hazırlamayı ve toplumla paylaşmayı tercih edebilmektedir. Diğer hizmet işletmeleriyle kıyaslandığında otel işletmeleri hem fiziksel hem de sosyal çevreyle yoğun ilişki içinde olduğundan sürdürülebilirlik raporlarının bilgi kullanıcılarına sunulması önem arz etmektedir. Oteller tarafından yayımlanan sürdürülebilirlik raporlarının gereken unsurları içerip içermediği, raporu inceleyenlerin işletmenin sürdürülebilirlik ile ilgili yeterli bilgiye ulaşıp ulaşmadığının ortaya çıkarılması bilgi kullanıcıları açısından önemlidir. Sürdürülebilirlik raporu hazırlayan işletmelerin bu raporları toplumla paylaşma istekliliğinin temelinde muhasebenin süreklilik, sosyal sorumluluk, önemlilik gibi varsayımları yatmaktadır. Çalışmanın amacı, uluslararası sürdürülebilirlik raporu standardına göre Türkiye'deki otellerin hazırladığı sürdürülebilirlik raporları incelenerek bu standartlar ve raporlar arasındaki benzer ve farklı yönleri ortaya çıkarmaktır. Bu amaç doğrultusunda Türkiye'deki oteller için uluslararası düzeyde önemi gittikçe artan sürdürülebilirlik raporlamasının hazırlanabilmesi için hangi unsurların gerekli olduğu da irdelenmektedir. Çalışmada nitel araştırma yaklaşımına dayalı doküman incelemesi ile veriler toplanmış ve verilerin çözümlenmesinde içerik analizi kullanılmıştır. Sonuç olarak Türkiye'deki otellerin sürdürülebilirlik raporlarını uluslararası standartlara uygun bir şekilde hazırlamadıkları tespit edilmiştiren_US
dc.description.abstractRecent years, it seems that businesses have shared the knowledge that businesses fulfill their economic, social and environmental responsibilities, and that some countries are legally obliged to present these reports. Businesses may prefer to prepare and share sustainability reports to monitor the sustainability levels of their economic, social and environmental performance. Compared to other service businesses, the environmental and social responsibilities of hotel business are more prevalent in their commercial activities. Since hotels are intimately involved in both the physical and social environment, it is important to present sustainability reports to information users. It is important for those who examine the sustainability reports to find out whether they have received sufficient information about sustainability and whether the sustainability reports published by the site contain the necessary elements. The main reason of sharing those reports for the enterprises which prepare sustainability report is based on the basic assumptions of accounting such as the continuity, social responsibility, materiality and so on. The aim of the study is to examine the sustainability reports prepared by the hotels in Turkey according to the global sustainability report standards and to reveal similar and different aspects between these standards and reports. For this purpose, it is also examined which elements are necessary for the sustainability reporting which is becoming increasingly important internationally for the Turkish hotels. In the study, data are collected through a document review based on the qualitative research approach and the content analysis is used in the analysis of it. As a result, it has been determined that the Turkish hotels do not prepare their sustainability reports according to international standardsen_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSosyal Bilimler Tarihien_US
dc.titleKüresel Raporlama Girişimi (GRI) Standartlarına Göre Seçilen Otellerin Sürdürülebilirlik Raporlarının Analizi ve Değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeAccording to Global Reporting Initiative (GRI) Standards Analysis and Evaluation of Sustainability Reports of Selected Hotelsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalİşletme ve Ekonomi Araştırmaları Dergisien_US
dc.contributor.departmentAnadolu Üniversitesien_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage859en_US
dc.identifier.endpage871en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorEkergil, Vedat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster