Search
Now showing items 1-10 of 11
Tenoksikam'ın elektroanalitik ve bazı yöntemlerle miktar tayini
(Anadolu Üniversitesi, 1994)
Tenoksikam; oksikam grubundan non-steroidal antiinflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkilere sahip yeni bir ilaçtır. Bu çalışmada tenoksikamın UV spektrofotometrik, yüksek basınç- lı sıvı kromatografik, ince tabaka ...
Beyin araştırmalarına temel oluşturacak madde düzeyleri için HPLC yöntemi
(Anadolu Üniversitesi, 2001)
Bu çalışmada, beyindeki katekolamin düzeylerinin tayini için floresans dedektörlü yüksek performanslı sıvı kromatografisi (HPLC) tekniğinin kullanıldığı bir yöntem tanıtılmaktadır. 0.030 M NaH2PO4.2H2O, 2.4x10-³ M sodyum ...
Sefuroksim aksetil'in UV-spektrofotometri, akış enjeksiyon analizi ve yüksek basınçlı sıvı kromatografisi yöntemleri ile tabletlerdeki miktarının tayini
(Anadolu Üniversitesi, 2002)
Bu çalışmada, Sefuroksim aksetil'in tablet formülasyonlarındaki miktarının tayini için UV-spektrofotometri, akış enjeksiyon (AE) ve fotodiyot dizisi dedektörlü yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (YBSK) tekniklerinin ...
Okratoksin A'nın modifiye bir yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (YBSK) yöntemi ile tayini ve bazı uygulamaları
(Anadolu Üniversitesi, 2001)
Bu çalışmada, gıda meddeleri içerisindeki Oktatoksin A düzeylerinin tayini için floresans detektörlü, Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (YBSK) tekniğinin kullanıldığı bir yöntem tanıtılmaktadır. Asetonitril:su:asetik ...
Akrilamidin gıda maddelerinde oluşumuna etki eden faktörlerin incelenmesi ve miktarının tayini
(Anadolu Üniversitesi, 2007)
Akrilamid patates cipsleri, bisküvi ve kahve gibi çeşitli gıda maddelerinde sıklıkla bulunan, sıcaklıkla oluşan gıda zehirlerinden biridir. Akrilamidin bazı nörotoksik ve karsinojenik etkiler gösterdiği ispatlanmış ve ...
İşlenmiş gıdaların lezzetini değiştirmek için kullanılan bazı katkı maddelerinin eşzamanlı analizi
(Anadolu Üniversitesi, 2016)
Değişen yaşam şartları ve gelişen teknolojiye bağlı olarak, gıda ve farmasötik ürünlerde çok çeşitli katkı maddeleri kullanılmaktadır. Özellikle gıda güvenliğine verilen önemin artması ve katkı maddelerinin kullanımındaki ...
Aripiprazol'ün farmasötik preparatlardaki ve bazı biyolojik sıvılardaki miktarının YBSK yöntemiyle tayini
(Anadolu Üniversitesi, 2013)
Aripiprazol, yeni nesil atipik antipsikotik grubunun ilk üyesidir. Aripiprazol’ün şizofreni ve benzeri hastalıkların standart bakımında kullanımı oldukça yaygındır. Bu çalışmanın amacı, aripiprazolün analizi için yeni, ...
Nebivolol'ün farmasötik preparatlarında yüksek performanslı sıvı kromatografisi yöntemi ile miktar tayini
(Anadolu Üniversitesi, 2012)
Bu çalışmada, nebivololün yüksek performanslı sıvı kromatografisi yöntemi uygulanarak floresans dedeksiyon ile tabletlerinde miktar tayini için hızlı, kolay, seçici ve hassas bir yöntem geliştirilmesi ve geçerliliğinin ...
Yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (YBSK) yöntemi ile meyve sularında hesperidin ve neohesperidin tayini
(Anadolu Üniversitesi, 2007)
Bu çalışmada, farmakolojik açıdan bir çok etkiye sahip bir biyoflavonoid olan hesperidin ve izomeri olan neohesperidinin, turunçgil türlerine ait bazı taze ve ticari meyve sularındaki miktar tayini, yeni bir yöntem uygulanarak ...
Türkiye'de yetişen Berberis L. türlerinin alkaloitleri
(Anadolu Üniversitesi, 1999)
Bu çalışmada ülkemiz florasında kayıtlı olan dört Berberis L. (Berberdaceae) türü: B. crataegina, B. vulgaris, B. cretica ve B. integerrima bütün bitki olarak toplandı. Çalışmalar kök, gövde ve dallar üzerinde ayrı ayrı ...