Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
The Effects of Obvara Firing Technic, on Biscuits, Colored and Glazed Body
(Anadolu University, 2018)
Obvara is a ceramic firing technique which started in the 14th - 20th centuries and is known as the Baltic (Belarus) Raku. In this technique, firing is done by taking the unglazed and biscuit ceramic products out of the ...
Ceramic Stoves
(Ceramic Art, 2015)
…
Effects of cooling interval and MnO2, TiO2, CdO, NiO additions on spheluritic willemite crystals
(Elsevier Science BV, 2017)
Macro crystal production in crystal glaze systems is a very important topic in ceramic art and science. In this study, crystal growth was obtained in two different firing regimes. Recipes were prepared by adding MnO, TiO, ...
Temmoku sırları
(Anadolu Üniversitesi, 2012)
Temmoku sırlar keşfedildiğinden bu yana, en önemli sırlardan biri olmuştur. Temmoku sırların üretimi, Çin’de Sung (960–1279) hanedanlığı döneminde siyah ve kahverengi sırların üretimi ile başladı. Sung Hanedanlığı döneminde ...
Obvara pişirim tekniğinin bisküvi, renkli ve sırlı bünyeler üzerinde etkileri
(Anadolu Üniversitesi, 2018)
Obvara; 14-20 yy. da başlayan ve Baltık (Beyaz Rusya) Rakusu olarak bilinen, bir seramik
pişirim tekniğidir. Pişirim, sırsız ve bisküvi seramik ürünlerin, 750oC-1000oC sıcaklığa ulaştığında fırından çıkartılarak 5-10 sn ...