Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSeçilmiş, Cihan
dc.contributor.authorKodaş, Betül
dc.contributor.authorKodaş, Davut
dc.date.accessioned2019-10-21T19:43:39Z
dc.date.available2019-10-21T19:43:39Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpZd056QTFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/19671
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı turizm sektöründe faaliyet gösteren otel ve yiyecek-içecek işletmelerinin mutfak çalışanları özelinde örgütsel öğrenme yetenekleri ile yaratıcılık süreci aşamaları arasındaki ilişkiyi incelemektir. Bu bağlamda Eskişehir'de bulunan 3-4-5 yıldızlı otellerde ve turizm belgeli restoranlarda çalışanlardan 235 kişiye uygun örnekleme yoluyla ulaşılmıştır. Toplanan verilerden elde edilen bulgulara göre mutfak çalışanlarının örgütsel öğrenme yetenekleri yaratıcılık süreçlerini olumlu etkilemektedir. Özellikle sistem bakış açısıyla örgütlerin öğrenme yeteneklerinin geliştirilmesi ve çalışanların yaratıcılıklarını önemli ölçüde etkilemesi öne çıkan sonuçlardandır. Bu doğrultuda araştırma sonucunda yönetimsel ve gelecek araştırmalar için öneriler de bulunulmuşturen_US
dc.description.abstractThe aim of this study is to examine the relationship between the organizational learning skills and the steps of the creativity process of the kitchen employees of hotels and foodbeverage businesses operating in the tourism sector. In this context, a total of 235 employees from 3-4-5 star hotels and the tourism-certified restaurants operating in Eskişehir were contacted by convenience sampling. According to findings from the collected data, the organizational learning abilities of kitchen workers affect their creativity processes positively. As it is viewed especially from a systematic point of view, the leading results are that the organizations may develop their learning skills and they have a significant impact on employee creativity. In this direction, suggestions were made for the administrative and future researches as a result of the research.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtelciliken_US
dc.subjectKonaklamaen_US
dc.subjectSpor ve Turizmen_US
dc.titleÖrgütsel Öğrenme Yeteneği ve Yaratıcılık Süreci İlişkisi: Eskişehir'deki Mutfak Çalışanları Üzerine Bir Araştırmaen_US
dc.title.alternativeThe Relationship Between Organizational Learning Capability and Creativity Process: A Study on Kitchen employees in Eskisehir)en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.contributor.departmentAnadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokuluen_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage150en_US
dc.identifier.endpage167en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster