Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Türk mutfağına özgü bir tasarım önerisi : kendin hazırla kendin tüket
(Anadolu Üniversitesi, 2014)
Bu tez çalışmasında Türk mutfağı, i) Sosyal ve geleneksel yemek yeme alışkanlıkları ve ii) Türler ve bölgeler mutfağı çerçevesinde incelenmiş; incelenen yemeklerin hazırlık ve pişirme aşamaları açısından “kendin pişir ...
Otizm spektrum bozukluğu olan çocukların eşleme becerilerine yönelik eğitim materyallerinin ürün kullanıcı ilişkisi açısından tasarım kriterlerinin belirlenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2014)
Otizmli çocuklarda görülen temel yetersizliklerden biri sembolik düşünme yetersizlikleridir. Otizmli çocukların sembolik ve soyut kavramları anlamadaki güçlükleri göz önüne alındığında nesneler arasındaki benzerlik ve ...
Türkiye'de endüstriyel tasarım lisans eğitiminde malzeme dersinin uygulaması üzerine bir araştırma ve malzeme stüdyosu önerisi
(Anadolu Üniversitesi, 2014)
Bu tez çalışmasında ülkemizde verilen endüstriyel tasarım lisans eğitimi içerisindeki malzeme dersi uygulamaları incelenmiş ve ders verimliliğini arttırmaya yönelik, malzeme dersine özelleşmiş fiziksel bir ders mekanı ...
Tasarım ve ürün geliştirme faaliyetlerinde kitlesel kaynak kullanımı
(Anadolu Üniversitesi, 2014)
Toplumun yaşayan bir organizma olduğu ve zaman içinde türlü değişimler yaşadığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Gelişen enformasyon teknolojisi ile bilgi küreselleşerek, büyük kentlerden kırsal alanlara kadar ...