Yazar "Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı" için Kimya Mühendisliği listeleme
-
CaO'nun midye kabuklarından elde edilerek atık mantar kompostunun pirolizinde katalizör olarak değerlendirilmesi
Ateş, Funda; Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı; Aytekin, Fatma Cansu (Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada, mantar kompostu atığı biyokütle kaynağı olarak değerlendirilmiştir. Mantar kompostu atığının 400, 500, 600, 700oC sıcaklık ve 300 ve 500oC/dk ısıtma hızı ile hızlı piroliz deneyleri azot ortamında sabit yatak ... -
Grafen oksit ve nanoselüloz katkılı kitosan esaslı polimer membranların geliştirilmesi ve atık su arıtımında kullanılması
Çelebi, Hande; Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı; Kurt, Özge (Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi, 2018)Kitosan, doğada bulunan kaynaklardan üretilen biyobozunur, biyouyumlu, toksik özellik göstermeyen doğal bir polimerdir. Bu çalışmada kitosan membranın mekanik özelliklerini ve atık sudaki Cu(II) ve Pb(II) ağır metal giderimi ... -
Heterojen katalizör varlığında benzil alkol ile benzenin benzilasyon tepkimesinin incelenmesi
Akyalçın, Sema; Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı; Karabulut, Deniz (Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada heterojen katalizör varlığında benzenin benzil alkol ile benzilasyonu tepkimesi ile difenilmetan sentezi gerçekleştirilmiştir. Bu tepkimede katalizör olarak kullanılmak üzere MCM-22 zeoliti, hidrotermal sentez ... -
Hurma çekirdeklerinin ani ve hızlı piroliz yöntemleriyle değerli ürünlere dönüştürülmesi
Ateş, Funda; Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı; Yaşar, Birsen (Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, hurma çekirdeği biyokütle kaynağı olarak kullanılmıştır. Ani piroliz deneyleri azot ortamında sabit yatak reaktörde gerçekleştirilmiştir. Piroliz sıcaklığı ve alıkonma süresinin ürün verimlerine etkisi ...