Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Üzüm çekirdeğinden monomerik flavan-3-Ol bileşiklerinin ekstraksiyonunun optimizasyonu ve kütle transfer parametrelerinin incelenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2009)
Bu çalısmada, üzüm çekirdeğinde (Vitis vifinera L.) bulunan fenolik bilesiklerin ekstraksiyonu üzerine sıcaklık, parçacık boyutu ve sıvı/katı oranının etkisi incelenmis ve cevap yüzey yöntemi kullanılarak ekstraksiyon ...
Öküzgözü üzümünden şarap üretiminde fermantasyon şartlarının antioksidan aktivite ve polifenoller üzerine etkisi
(Anadolu Üniversitesi, 2008)
Bu çalışmada, farklı fermantasyon ve şarap üretim tekniklerinin Öküzgözü üzümünden üretilen şarabın fenolik bileşen ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi incelenmiştir. Öküzgözü şarabı, doğal (maya ve enzim ilavesiz), ...
Üzüm çekirdeği ekstresinden flavan 3-Ol bileşiklerinin adsorpsiyon prosesi ile saflaştırılması ve proses optimizasyonu
(Anadolu Üniversitesi, 2008)
Bu çalışmada üzüm çekirdeğinden polifenolik bileşenlerin adsorpsiyon yöntemi ile izolasyonu amaçlanmış ve bu prosesin optimizasyonu için sıcaklık, başlangıç konsantrasyonu, adsorban tipi, zaman ve akış hızı faktörleri ...
Üzüm çekirdeğinden fenolik bileşiklerin basınçlı sıvı ekstraksiyonu ve optimizasyonu
(Anadolu Üniversitesi, 2008)
Bu çalışmada, basınçlı sıvı ekstraksiyon parametrelerinin, kırmızı üzüm (Vitis vinifera L.) çekirdeğinden polifenolik maddelerin ekstraksiyonu üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, %70 lik aseton çözücüsü kullanılarak, ...