Konu "Bacillus cereus" için Yüksek Lisans listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Çeşitli gıdalarda bacillus cereus kontaminasyonunun araştırılması
(Anadolu Üniversitesi, 2001)Bacillus cereus gıda zehirlenmelerine neden olur. Süt ve süt ürünlerinde kesilme ve ekşimsi krema oluşumu ile bozulmalara yol açar, ayrıca diareye ve kusmaya neden olan iki farklı tipte toksin üretir. Bu çalışmada, ... -
Eskişehir ilinde tüketilen et ve et ürünlerinde Bacillus cereus kontaminasyonunun araştırılması
(Anadolu Üniversitesi, 2004)Bu çalışmada, Eskişehir'de satışa sunulan et, kıyma, tavuk pirzola, sucuk ve pastırma örnekleri toplanmıştır. Örneklerdeki toplam bakteri sayımı PCA kullanılarak, Bacillus cereus sayımı ise MYP agar kullanılarak yapılmıştır. ...