Konu "Gıda katkı maddeleri" için Yüksek Lisans listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Bazı gıda katkı maddelerinin enotoksik etkilerinin CBMN yöntemi ile araştırılması
(Anadolu Üniversitesi, 2012)Bu tez çalışmasında gıda katkı maddeleri olan asetik asit, benzoik asit, sitrik asit ve sorbik asitin genotoksik etkileri, insan periferal kan lenfositlerinde in vitro Sitokinez Bloklama Mikronukleus (CBMN) tekniği ile ... -
Mikrobiyal transformasyon ile gıda katkı maddesi üretimi
(Anadolu Üniversitesi, 2001)Gıda maddelerine çeşitli fonksiyonel özelliklerini modifiye etmek ve raf ömürlerini arttırmak için çeşitli gıda maddeleri kullanılmaktadır. Uçucu yağlar da katkı maddesi olarak çeşitli gıdalara konulmaktadır. Son yıllarda ...