Konu "Laktik asit bakterileri" için Yüksek Lisans listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Çeşitli laktik asit bakterilerinin Caco-2 hücreleri üzerine sitotoksik etkileri
(Anadolu Üniversitesi, 2011)Son yıllarda yoğun araştırmaların odağında, işlevsel gıdanın bir örneği olan probiyotikler bulunmaktadır. Probiyotikler, bağırsak mikrobiyal dengesinin düzenlenmesiyle konakçıyı yararlı bir şekilde etkileyen canlı mikrobiyal ... -
Et ve et ürünlerinden laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve bunların antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2007)Gıda endüstrisinde fermantasyon proseslerinde renk, koku, aroma gibi özelliklerin oluşumu için starter kültür olarak kullanılan laktik asit bakterileri aynı zamanda antimikrobiyal aktiviteye de sahiptirler. Bu çalışmada 8 ... -
Fermente ürünlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin izolasyonu, tanımlanması ve antimikrobiyal aktivitelerinin araştırılması
(Anadolu Üniversitesi, 2004)Laktik asit bakterileri (LAB) doğada oldukça yaygın bir şekilde yer almaktadırlar. Laktik asit bakterileri sebze, zeytin, şarap, süt ve etlerin fermentasyonundaki başlıca sorumlulardır. Koruyucu etkilerinden dolayı çoğu ... -
Süt ve süt ürünlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin ekzopolisakkarit üretim yeteneklerinin araştırılması
(Anadolu Üniversitesi, 2014)Laktik asit bakterileri (LAB); gram-pozitif, fakültatif anaerob, katalaz negatif, hareketsiz, sitokromdan yoksun ve spor oluşturmayan bakterilerdir. Planlanan çalışmada süt ve süt ürünlerinden izole edilen 163 LAB’ sinin ...