Konu "Probiyotikler" için Yüksek Lisans listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Azerbaycan'ın farklı süt ürünlerinden probiyotik bakteri izolasyonu ve tanımlanması
(Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi, 2019)Yaptığımız çalışmada Azerbaycan’ın farklı yörelerine ait geleneksel olarak hazırlanmış 6 adet peynir ve 1 adet kesmik örneğinin mikrobiyolojik özelliklerine bakılmıştır. Örneklerden izole edilen laktik asit bakterileri ... -
Çeşitli laktik asit bakterilerinin Caco-2 hücreleri üzerine sitotoksik etkileri
(Anadolu Üniversitesi, 2011)Son yıllarda yoğun araştırmaların odağında, işlevsel gıdanın bir örneği olan probiyotikler bulunmaktadır. Probiyotikler, bağırsak mikrobiyal dengesinin düzenlenmesiyle konakçıyı yararlı bir şekilde etkileyen canlı mikrobiyal ... -
Süt ve süt ürünlerinden probiyotik bakterilerinin izolasyonu ve tanımlanması
(Anadolu Üniversitesi, 2009)Günümüzde süt, peynir ve kefir gibi probiyotik içeren gıdalara ve içerdikleri probiyotik strainlere olan ilgi artmıştır. Bu çalışmada 9 peynir, 1 kefir, 1 çiğ süt, 1 pastörize süt ve 1 anne sütü örneğinden toplam 209 adet ...