Yazar "Bozan, Berrin" için Yüksek Lisans listeleme
-
Defne ağacı (Laurus nobilis L.) meyvelerinin antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
Yılmaz, Ufuk (Anadolu Üniversitesi, 2005)Bu çalışmada defne meyvelerinin kabuk ve meyve içi kısımlarından su, etilasetat, etanol/su ve aseton/su gibi çeşitli çözücü/çözücü karışımları ile antioksidan maddelerce zengin ekstreler ekstre edilmiş ve antioksidan ... -
Haşhaş sapının şekerle enzimatik hidrolizi ve kinetiğinin incelenmesi
Uzunlu, Nuray (Anadolu Üniversitesi, 2014)Bu çalışmada, haşhaş sapına fermente şeker eldesi için alkali ön işlem uygulanmış ve önişlem parametrelerinin, NaOH konsantrasyonu (% 1,0–3,0 w/v), ön işlem sıcaklığı (60-90 ° C) ve ön işlem süresinin (30-90 dak), glukoz ... -
Meyan kökünün özütlenmesi ve saflaştırılması işlemleri
Bozan, Berrin (Anadolu Üniversitesi, 1988)Yurdumuzda yaygın olarak bulunan meyan bitkisi tıbbi, endüstiriyel ve ekonomik açıdan özel önem taşır. Bu çalışmada, bu bitkinin kök ve rizomlarının bazı ön işlemlerden sonra çeşitli yöntemlerle özütlenmesi ve sulu özütlerin ... -
Montmorillonit destekli geçiş metalleri yüklenmiş katalizörlerin sentezi, karakterizasyonu ve biyokütle türevi karbonhidratlardan furfural ve hidroksimetilfurfural (5-HMF) üretimi için kullanımı
Tunç, Ebru (Anadolu Üniversitesi, 2017)Bu çalışmada, biyokütle türevi şekerlerden furfural, 5-hidroksimetilfurfural ve levulinik asit gibi platform kimyasalların katalitik üretimi araştırılmıştır. Bu amaçla, montmorillonit (MMT) destekli geçiş metalleri (%10 ... -
Termofilik Myceliophthora Hinnulea'dan selülaz enzimi üretimi
Yılmaz, Yeşim (Anadolu Üniversitesi, 2015)Lignoselülozik biyokütle, monomerik şekerlerin selülotik enzimlerle hidrolizi ile üretiminde, potansiyel yenilenebilir kaynaklardır. Endoglukanaz, ekzoglukanaz ve beta-glikozidaz enzim karışımlarından oluşan selülaz enzimi, ... -
Üzüm çekirdeği ekstresinden flavan 3-Ol bileşiklerinin adsorpsiyon prosesi ile saflaştırılması ve proses optimizasyonu
Özcan, Derya (Anadolu Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada üzüm çekirdeğinden polifenolik bileşenlerin adsorpsiyon yöntemi ile izolasyonu amaçlanmış ve bu prosesin optimizasyonu için sıcaklık, başlangıç konsantrasyonu, adsorban tipi, zaman ve akış hızı faktörleri ... -
Üzüm çekirdeğinden fenolik bileşiklerin basınçlı sıvı ekstraksiyonu ve optimizasyonu
Altınay, Çiğdem (Anadolu Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada, basınçlı sıvı ekstraksiyon parametrelerinin, kırmızı üzüm (Vitis vinifera L.) çekirdeğinden polifenolik maddelerin ekstraksiyonu üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, %70 lik aseton çözücüsü kullanılarak, ... -
Üzüm çekirdeğinden monomerik flavan-3-Ol bileşiklerinin ekstraksiyonunun optimizasyonu ve kütle transfer parametrelerinin incelenmesi
Tosun, Göksel (Anadolu Üniversitesi, 2009)Bu çalısmada, üzüm çekirdeğinde (Vitis vifinera L.) bulunan fenolik bilesiklerin ekstraksiyonu üzerine sıcaklık, parçacık boyutu ve sıvı/katı oranının etkisi incelenmis ve cevap yüzey yöntemi kullanılarak ekstraksiyon ...