Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÜnver, Hakan
dc.contributor.authorCantürk, Zerrin
dc.contributor.authorÖzarda, M. Güçlü
dc.date.accessioned2020-07-09T20:52:11Z
dc.date.available2020-07-09T20:52:11Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn1305-130X
dc.identifier.issn1305-1385
dc.identifier.urihttp://doi.org/10.18466/cbayarfbe.475456
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpFNU5UTTBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/23827
dc.description.abstractEleven vanillin derivatives was synthesized, characterized successfully and their antibacterial and anticandidal properties were investigated on seven bacterial species and four candida species. These bacterial species are Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Listeria monocytogenes, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, and Bacillus subtilis and candidal species are Candida albicans, Candida glabrata, Candida krusei and Candida parapsilosis. Most of the synthesized compounds were showed good activity against studied microorganisms compared with Chloramphenicol. Compounds 2c, 2d and 2k were exhibited remarkable antibacterial activities especially on Escherichia coli. In addition, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa and Bacillus subtilis were found to be the most susceptible species amongst the investigated microorganisms.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.relation.isversionof10.18466/cbayarfbe.475456en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyoloji Çeşitliliğinin Korunmasıen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectKimya, Analitiken_US
dc.subjectKimya, Uygulamalıen_US
dc.subjectKimya, İnorganik ve Nükleeren_US
dc.subjectKimya, Tıbbien_US
dc.subjectKimya, Organiken_US
dc.subjectFizikokimyaen_US
dc.subjectEkolojien_US
dc.subjectÇevre Bilimlerien_US
dc.subjectDeniz ve Tatlı Su Biyolojisien_US
dc.subjectMatematiken_US
dc.subjectMineralojien_US
dc.subjectMantar Bilimien_US
dc.subjectOptiken_US
dc.subjectFizik, Uygulamalıen_US
dc.subjectFizik, Atomik ve Moleküler Kimyaen_US
dc.subjectFizik, Katı Halen_US
dc.subjectFizik, Akışkanlar ve Plazmaen_US
dc.subjectFizik, Matematiken_US
dc.subjectFizik, Nükleeren_US
dc.subjectFizik, Partiküller ve Alanlaren_US
dc.subjectSpektroskopien_US
dc.subjectİstatistik ve Olasılıken_US
dc.subjectTermodinamiken_US
dc.subjectTaşınımen_US
dc.subjectSu Kaynaklarıen_US
dc.subjectMimarlıken_US
dc.subjectHücre ve Doku Mühendisliğien_US
dc.subjectBilgisayar Bilimleri, Yapay Zekaen_US
dc.subjectBilgisayar Bilimleri, Sibernitiken_US
dc.subjectBilgisayar Bilimleri, Donanım ve Mimarien_US
dc.subjectBilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemlerien_US
dc.subjectBilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliğien_US
dc.subjectBilgisayar Bilimleri, Teori ve Metotlaren_US
dc.subjectİnşaat ve Yapı Teknolojisien_US
dc.subjectSavunma Bilimlerien_US
dc.subjectEnerji ve Yakıtlaren_US
dc.subjectMühendislik, Kimyaen_US
dc.subjectİnşaat Mühendisliğien_US
dc.subjectMühendislik, Elektrik ve Elektroniken_US
dc.subjectÇevre Mühendisliğien_US
dc.subjectEndüstri Mühendisliğien_US
dc.subjectİmalat Mühendisliğien_US
dc.subjectMühendislik, Denizen_US
dc.subjectMühendislik, Makineen_US
dc.subjectMühendislik, Petrolen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.subjectYeşil, Sürdürülebilir Bilim ve Teknolojien_US
dc.subjectGörüntüleme Bilimi ve Fotoğraf Teknolojisien_US
dc.subjectMalzeme Bilimleri, Biyomalzemeleren_US
dc.subjectMalzeme Bilimleri, Seramiken_US
dc.subjectMalzeme Bilimleri, Özellik ve Testen_US
dc.subjectMalzeme Bilimleri, Kaplamalar ve Filmleren_US
dc.subjectMalzeme Bilimleri, Kompozitleren_US
dc.subjectMalzeme Bilimleri, Kâğıt ve Ahşapen_US
dc.subjectMalzeme Bilimleri, Tekstilen_US
dc.subjectMetalürji Mühendisliğien_US
dc.subjectMaden İşletme ve Cevher Hazırlamaen_US
dc.subjectNanobilim ve Nanoteknolojien_US
dc.subjectNükleer Bilim ve Teknolojisien_US
dc.subjectPolimer Bilimien_US
dc.subjectRobotiken_US
dc.subjectTelekomünikasyonen_US
dc.subjectTaşınım Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleEvaluation of Antimicrobial Effect against Some Microorganisms and Apoptotic Activity against Candida Species of New Vanillin Derivativesen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalCelal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisien_US
dc.contributor.departmentAnadolu Üniversitesien_US
dc.identifier.volume15en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage87en_US
dc.identifier.endpage94en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster