Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorŞahin, Yalçın
dc.contributor.authorYetim, Muammer
dc.date.accessioned2014-11-12T10:32:16Z
dc.date.available2014-11-12T10:32:16Z
dc.date.issued1990
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/4425
dc.descriptionTez (doktora) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 12448en_US
dc.description.abstractBu çalışmada önce, süs balıkları için yararlı olabilecek besin maddeleri belirlenmiştir. Bu maddeler öğütülerek un haline getirildikten sonra yem materyali olarak rasyonlarda kullanılmıştır. Komple balık yemi rasyonlarının saptanmasıyla laboratuvar koşullarında yapay yemler üretilmiştir. Bu yemler pul, tablet, toz ve yaş yem formlarında oluşturulmuştur. Yapay yemlerin üretimi yanında ayrıca çeşitli yöntemlerle canlı yem üretim deneyleri de yapılmıştır. Daha sonra, üretilen yapay ve doğal yemlerle süs balıkları beslenmiştir. Laboratuvarda üretilen kuru yemlere karşı kontrol amacıyla Avrupa' da üretilen Tetramin pul yem kullanılmıştır. Kılıç Balığı yavrularında denenen bu yemlerden, Laboratuvarda üretilen pul yemin, Tetraminden daha besleyici olduğu sonucuna varılmıştır. Genelde, süs balıklarının canlı yemleri daha çok severek yedikleri anlaşılmıştır. Ayrıca, canlı yemlerle beslenen balıkların daha hızlı geliştikleri saptanmıştır. Fakat sık sık ve gereğinden fazla canlı yem verildiğinde ise, ölümlerin meydana geldiği görülmüştür. Doğuran balıkların yavruları, kuru ya da canlı yemlerle kolayca beslenmiştir. Yumurta yapan balıkların yavrularının kuru yemlerle beslenmesinde olumsuz sonuçlar ortaya çıkmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAkvaryumlaren_US
dc.subjectBalıklaren_US
dc.subjectAkvaryum balıklarıen_US
dc.subjectBalıklar -- Beslenme ve yemleren_US
dc.subjectSüs balıklarıen_US
dc.titleTürkiye'de bulunabilen akvaryum balıklarının beslenme olanaklarının araştırılmasıen_US
dc.typedoctoralThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageIX, 81 y.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster