Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKıvanç, Merih
dc.contributor.authorYaman, Nalan
dc.date.accessioned2015-01-29T14:37:43Z
dc.date.available2015-01-29T14:37:43Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/4515
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 251270en_US
dc.description.abstractE. coli 0157:H7 hemolitik üremik sendromlara ve hemorojik diyareye sebep olan ve besin ile taşınan önemli bir patojendir. Çoğu salgında, E. coli 0157:H7 ile kontamine olmuş etlerin tüketimi yolu ile insanlara taşınmaktadır. Bu nedenle bu bakterinin etlerdeki varlığının hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edilmesi son derece önem taşımaktadır. Bu çalışmada Eskişehir ilinde tüketime sunulmuş olan et ve et ürünlerinde E. coli 0157:H7 varlığı araştırılmıştır. Bu amaçla kültürel yöntemler, İmmunomagnetik ayırma ve Polimeraz Zincir yöntemleri kullanılmıştır. IMS ile birlikte PCR yönteminin kullanılmasının hızlı ve güvenilir sonuçlar verdiği tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEscherichia koli basilien_US
dc.subjectEt -- Mikrobiyolojien_US
dc.titleEtlerde E. Coli 0157:H7 aranmasıen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageIX, 66 y. : resim.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster