Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorBanar, Müfide
dc.contributor.authorTuran Bıyık, Şevkiye, 1987-
dc.date.accessioned2018-05-03T14:21:10Z
dc.date.available2018-05-03T14:21:10Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/4768
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 480244en_US
dc.description.abstractTurizm, 21. yüzyılın en dikkat çeken sosyo-ekonomik unsurlarından birisidir. Bu bağlamda, sürdürülebilir turizmin temel ilkeleri; toplumun gelişmesi için katkıda bulunulması, satın alma süreçlerinin sürdürülebilir politikalar ile düzenlenmesi, enerji yönetimi, su yönetimi, atıksu yönetimi, atık yönetimi, kimyasalların kullanımı ve uygulanmasının yönetimi, doğa ve biyoçeşitliliği korumaya katkı ve çevre yönetim sistemlerinin uygulanması şeklinde sıralanabilir. Turizmde sürdürülebilirlik ve ekoturizm anlayışının gelişmesiyle birlikte “çevre dostu otel” kavramı da giderek önem kazandığından, su ve enerji tasarrufu sağlayan, katı atıkları azaltan, geri dönüşüm ve yeniden kullanım programları uygulayan, sürdürülebilir çevre düzenlemeleri ve ekonomik çözümler geliştiren otellerin sayısı her geçen gün artmaktadır. O nedenle otellerin, atık yönetimi, su kirliliği kontrolü, hava kirliliği kontrolü, gürültü kirliliği kontrolü ve enerji verimliliği konularında planlama yaparak çevre yönetim sistemlerini kurmaları, mümkün olduğu kadar çevreye verilen zararı azaltarak doğal kaynakların korunmasını sağlamaları gereklidir. Bu çalışmada, Eskişehir’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden turizm işletme belgesi almış 28 tesis ile belediyelerden işletme belgesi almış 29 tesiste çevre yönetimiyle ilgili bir durum tespit çalışması yapılmış ve kentte çevre dostu otel sayısının artış gösterebilmesi amacıyla farkındalık yaratılmaya çalışılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtel yönetimien_US
dc.titleOtellerde sürdürülebilir çevre yönetimi ve Eskişehir örneğien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageXII, 64, [60] yaprak : resim + 1 CD-ROM.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster