Başlık için Cilt.05 Sayı.1 listeleme
Toplam kayıt 22, listelenen: 19-22
-
Taze- İşlenmiş Su Ürünlerinin Karakteristik Uçucu Lezzet Bileşenleri
(Anadolu Üniversitesi, 2004)Tat ve aromanın gıdanın karakteristik lezzeti ve tüketicinin bireysel tercihi üzerinde büyük etkisi vardır. Uçucu bileşenler, lezzetin koku kısmını oluşturur. Tat ve koku ise birlikte lezzeti oluşturur. Gıdaların aroma ve ... -
Teşhis Problemlerinde Belirtiler Uzayının Küçültülmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2004)Çok sayıda belirtilerle nitelendirilen nesneler topluluğunda belirtilerin genel sayısının azaltılarak bilgi yükü daha yüksek olanların ortaya çıkarılması sınıflandırma ve teşhis problemlerinin çözümüne olanak sağlamaktadır. ... -
Thermal Analysis of Şaphane Area Alunites and Their Products
(Anadolu Üniversitesi, 2004)The thermal properties of Kütahya-Şaphane area alunites and their thermal decomposed derivatives were investigated and chemical composition of alunites were determined. The obtained thermal properties were compared with ... -
Vegetative Storage Proteins in Plants
(Anadolu Üniversitesi, 2004)Vegetative storage proteins were originally identified as leaf proteins that accumulated in depodded plants. In leaves, the vegetative storage proteins are mainly localized in the vacuoles of bundle sheath cells. Based on ...