Characterization of Rhizobium Sp. Isolated from bean
Abstract
Eskişehir'de yetiştirilen fasulyelerden elde edilen otuz nodul izolatının fizyolojik ve biyokimyasal özellikleri çalışılmıştır. İzolatların çoğu ekstrasellüler polisakkarit üretmiş, yüksek tuz konsantrasyonuna (% 5 NaCl) toleranslı bulunmuş, 42 °C'lik sıcaklıkta gelişmiş ve melanin sentezlemiştir. İzolatlar 3,5'den 9'a kadar değişen pH'da gelişebilmiştir. İzolatların önemli bir kısmı kloramfenikol (20 ve 50 ug mi"1), eritromisin (30 yg mi"1), kanamisin (10 ug mi"1) ve streptomisin (40, 80 ve 100 ug mi"1) antibiyotiklerine dirençlilik göstermiştir. İzolatların plasmid DNA profileri incelenmiş ve iki izolatın 1 ile 3 arasında plasmid DNA içerdiği belirlenmiştir. Thirty nodule isolates from bean {Phaseolus vulgaris L.) grown in Eskişehir were studied for their physiological and biochemical characteristics. Most isolates produced abundant extracellular polysaccharides, tolerated high salt concentration (5% NaCl), grew at a temperature of 42 °C, and synthesized melanin. They were able to grow at pHs ranging from 3.5 to 9.0. The majority of the isolates showed an intrinsic resistance to the antibiotics chloramphenicol (20 and 50 ug ml"1), erythromycin (30 ug ml"1), kanamycin (10 ug ml"1), and streptomycin (40, 80, and 100 ug ml"1).
Source
Turkish Journal of BiologyVolume
30Issue
3URI
http://www.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TmpBMU1UUTA=https://hdl.handle.net/11421/16405
Collections
- Makale Koleksiyonu [512]
- TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3512]