Yiyecek-içecek işlemelerinde personel seçim sürecinde SWARA yönteminin kullanılması: Çorum ili örneği
Künye
Aknar, A, Kaya, B. (2024). Yiyecek-içecek işlemelerinde personel seçim sürecinde SWARA yönteminin kullanılması: Çorum ili örneği. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 24 (4), 1865-1884.Özet
Bu çalışmada yiyecek-içecek işletmelerinin servis ve barista personeli seçerken dikkate aldıkları kriterlerin önceliklendirmesi amaçlanmıştır. Çalışmada değerlendirmeye alınan kriterler, literatür taraması, uzman görüşü ve işletme yöneticilerinin görüşleri kapsamında belirlenmiştir. Kriterler belirlendikten sonra SWARA anket formu oluşturularak Çorum ilinde faaliyet gösteren 15 yiyecek-içecek işletme yöneticisine uygulanmıştır. Elde edilen verilere SWARA yöntemi uygulanarak servis ve barista personeli için kriterlerin öncelikleri belirlenmiştir. Daha sonra yöneticiler açısından her bir kriter için bulunan değerlerin aritmetik ortalaması alınarak kriterlerin sıralaması yapılmıştır. Servis ve barista personeli için en önemli kriterin “takım çalışmasına uygunluk” olduğu tespit edilmiştir.
Kaynak
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler DergisiCilt
24Sayı
4Bağlantı
https://hdl.handle.net/11421/29010Koleksiyonlar
- Cilt: 24 Sayı: 4 [26]