Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorGüven, Kıymet
dc.contributor.authorSavaşan, Ozan
dc.date.accessioned2018-03-23T10:50:52Z
dc.date.available2018-03-23T10:50:52Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/4660
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 470520en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, Çankırı, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Erzurum, Kars illerine ait kaya tuzu maden ocaklarından elde edilen kaya tuzlarındaki, kültüre edilebilir prokaryotik çeşitliliğin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Kaya tuzu örneklerinden, farklı besiyerleri kullanılarak, 16 adet halofilik prokaryotik izolat elde edilmiştir. Bunlardan 11'inin DNA'sı izole edilmiş ve Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PZR) ile Archaea ve Bacteria domain ayrımı yapılmıştır. 3 izolatın Archaea, 8 izolatın ise Bacteria domain'lerine ait olduğu belirlenmiştir. 16S rDNA analizi ile Archaea domain'ine ait izolatların Halobacterium cinsine ait olduğu, Bacteria domain'ine ait izolatların ise Oceanobacillus sp. ve Oceanobacillus iheyensis oldukları tespit edilmiştir. Örneklerdeki mikrobiyal komünite, Fluoresan In Situ Hibridizasyon (FISH) yöntemi ve DAPI boyama yöntemleri incelenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTuzcul mikroorganizmalaren_US
dc.titleFarklı kaya tuzu örneklerinde prokaryotik çeşitliliğin belirlenmesien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageXIII, 56 yaprak : resim + 1 CD-ROM.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster