Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.advisorSeçim, Hikmet
dc.contributor.authorErken, S. Ayda
dc.date.accessioned2015-12-04T14:36:11Z
dc.date.available2015-12-04T14:36:11Z
dc.date.issued1997
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/8991
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 125856en_US
dc.description.abstractÖZET: Hastaneler karmaşık yapıya sahip organizasyonlardır. Hastanelerin en önemli amacı hastayı tekrar eski sağlığına kavuşturmaktır. Sağlıklı yaşamak için gerekli koşullardan biri ve en önemlisi yeterli ve dengeli beslenmedir. Bu bağlamda hastanelerde yiyecek-içecek hizmetleri tüm hastaneyi ilgilendiren bir süreç taşımaktadır. Yapılan bu çalışmada hastanelerdeki yiyecek-içecek hizmet organizasyonu incelenmiş ve yatan hastaların yiyecek hizmetlerinden tatmin düzeyi araştırılmış ve bunun kaliteye olan etkisi belirlenmeye çalışılmıştır. Hastanelerde yeterli ve dengeli beslenmenin hastanın iyileşmesinde ve mutluluğunda önemli rol oynaması ve sunulan yiyecek-içecek hizmetlerinden duyulan memnuniyetsizlik yiyecek, enerji ve işgücü israfına yol açması yiyecek-iecek hizmetleri yönetiminde gereken önem ve titizliğin gösterilmesini zorunlu kılmaktadır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectHastaneler -- Yemek servisien_US
dc.titleKamu hastanelerinde yiyecek-içecek hizmetleri organizasyonunun yatan hasta tatmini açısından değerlendirilmesi ve Eskişehir'deki hastanelerde bir uygulamaen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageXVI, 105 y.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record