AB sürecinde Türkiye'de süt ve süt ürünü üreten işletmelerde lojistik faaliyetler ve bir uygulama
Abstract
Günümüzde işletmelerin sürekliliklerini sağlayabilmesi için ve küresel rekabet ortamında ayakta kalabilmeleri için düşük maliyetli, yüksek kaliteli ürünler üretmeleri yanında, müşteri hizmet seviyesini yükseltmeleri de gerekmektedir. Böyle bir sürecin yaratılması için yeni teknik ve yaklaşımları işletmelerde kullanmak gerekmektedir. Lojistik kavramı da bu ihtiyacın sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Uluslar arası pazarların büyümesi, teknolojinin gelişmesi ile işletmelerin organizasyon yapılarındaki lojistik faaliyetleri etkin bir şekilde uygulama ve denetlemek gerekmektedir. Çünkü herhangi bir lojistik faaliyette meydana gelen değişikliğin etkisi işletmenin bütün birimlerinde hissedilecektir. Bu sebeple lojistik faaliyetlerin bir sistem yaklaşımı içerisinde incelenmesi gerekmektedir. Bu çalışmanın birinci bölümünde lojistik faaliyetler incelenmiş, bütünleşik bir yaklaşımla ele alınmıştır. İkinci bölümde Avrupa Birliği ve Türkiye'deki süt sanayinin mevcut durumu ortaya konmuş ve üçüncü bölümde ise bir süt işletmesindeki lojistik faaliyetler bu yaklaşım doğrultusunda değerlendirilmiş ve öneriler getirilmiştir.
Collections
- Tez Koleksiyonu [799]