Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTunalı, Yağmur
dc.contributor.authorKaraca, Hülya
dc.contributor.authorÖztürk, Yusuf
dc.contributor.authorSeval, Korkmaz
dc.date.accessioned2015-03-03T14:48:48Z
dc.date.available2015-03-03T14:48:48Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.issn13023160
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/1592
dc.description.abstractKlinikte kullanımda olan beta-laktamazları geri dönüşümsüz olarak inhibe eden 3 farklı inhibitör söz konusudur; bunlar klavulanik asit, sulbaktam ve tazobaktamdır. Kendileri tek başlarına antibakteriyel etki göstermemekle beraber, penisilinler ve sefalosporinlerle birlikte kombine uygulandıklarında bu antibiyotiklerin etkilerini güçlendirirler. Bu çalışmada çay polifenollerinden olan epigallokateşin gallat, kateşin, kateşin gallat ve epikateşinin antibakteriyel özelliğe sahip olup olmadığı araştırılmıştır. Bu çalışma için ciddi enfeksiyon etkenlerinden olan ve beta-laktamaz enzimine sahip Echerichia coli, Klebsiella pnemoniae, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa ve Enterobacter faecalis tercih edilmiştir ve çay polifenollerinin etkinlikleri denenirken Klinik ve Laboratuvar Standartları Enstitüsünce belirlenen (CLSI, 2006) metotlar kullanılmıştır.en_US
dc.description.abstractThere are three different clinically used inhibitors inhibiting irreversibly beta-lactamase; these are clavulanic acid, sulbactam and tazobactam. Although they do not exhibit any antibacterial effect alone when applied in combination they strenghten the effectiveness of penicillins and cephalosporins. In the present study, it was investigated whether tea polyphenols, epigallocatechin gallate, catechin, catechin gallate and epicathechin have antibacterial activities or not. For this study, Echerichia coli, Klebsiella pneumoniae, Staphylococcus aureus, Pseudomanas aeuruginosa and Enterobacter faecalis which are serious infection causes and have the beta-lactamase enzyme have been preferred, and while testing tea polyphenols effectiveness, the methods taking place in Clinical and Laboratory Standarts Institute (CLSI, 2006) have been used.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBeta-Laktamazen_US
dc.subjectPenisilinazen_US
dc.subjectÇay Polifenolllerien_US
dc.subjectDisk Hassasiyet Testlerien_US
dc.subjectBeta-Lactamaseen_US
dc.subjectPenicillinaseen_US
dc.subjectTea Polyphenolsen_US
dc.subjectDisk Susceptibility Testsen_US
dc.titleYeni Beta - Laktamaz İnhibitörlerinin Araştırılmasıen_US
dc.title.alternativeThe Investigation of the New Beta-Lactamase Inhibitorsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAnadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi A - Uygulamalı Bilimler ve Mühendisliken_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kategorisizen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster