Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
Akrilamidin gıda maddelerinde oluşumuna etki eden faktörlerin incelenmesi ve miktarının tayini
(Anadolu Üniversitesi, 2007)
Akrilamid patates cipsleri, bisküvi ve kahve gibi çeşitli gıda maddelerinde sıklıkla bulunan, sıcaklıkla oluşan gıda zehirlerinden biridir. Akrilamidin bazı nörotoksik ve karsinojenik etkiler gösterdiği ispatlanmış ve ...
Sefuroksim aksetil'in UV-spektrofotometri, akış enjeksiyon analizi ve yüksek basınçlı sıvı kromatografisi yöntemleri ile tabletlerdeki miktarının tayini
(Anadolu Üniversitesi, 2002)
Bu çalışmada, Sefuroksim aksetil'in tablet formülasyonlarındaki miktarının tayini için UV-spektrofotometri, akış enjeksiyon (AE) ve fotodiyot dizisi dedektörlü yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (YBSK) tekniklerinin ...