Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Ülkemizde tüketime sunulan tarçın örneklerinin kalite kontrolü ve kumarin analizi
(Anadolu Üniversitesi, 2020)
Tarçın, bazı Cinnamomum Schaeff. (Lauraceae) türlerinin kurutulmuş kabuklarından elde edilen bir drogtur. Dünyanın en eski ve en sık tüketilen baharatları arasındadır. Yüzlerce tarçın çeşidi bilinmesine rağmen yaygın olarak ...
Türkiye'de doğal olarak yetişen Daucus L. türleri üzerinde farmakognozik araştırmalar
(Anadolu Üniversitesi - Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışmada, Türkiye'de doğal olarak yetişen Daucus L. türlerinin meyvelerinden elde edilen uçucu yağlar ve ekstreler incelenmiştir. Daucus cinsine ait Türkiye'de yetişen türler; D. carota L., D. broteri Ten., D. guttatus ...
Uçucu yağ içeren emülsifiye sistemlerin santral sinir sistemi üzerindeki etkilerinin in vitro değerlendirilmesi
(Anadolu Üniversitesi -Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Uçucu yağların suda çözünürlüklerinin düşük olması, yüksek uçuculuk özellikleri ve kararsızlıkları, formülasyonları ile ilgili çalışmaları sınırlamaktadır. Uçucu yağların nanoemülsiyonlarının oluşturulması ile, bu problemlerin ...
Tanacetum armenum (DC) SCH. BIP. bitkisinin kimyasal kompozisyonu ve biyolojik aktiviteleri
(Anadolu Üniversitesi -Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Bu çalışmada, ülkemizde yetişen Tanacetum armenum (DC) Sch. Bip. bitkisi üzerinde fitokimyasal ve biyolojik aktivite taramaları gerçekleştirilmiştir. Bitkinin uçucu yağı (TAUY), n-hegzanlı, metanollü ve sulu ekstreleri ...
Farklı zamanlarda hasat edilen Salvia sclarea L. bitkisinin biyolojik aktivite çalışmaları
(Anadolu Üniversitesi -Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
Tez kapsamında ülkemizde yetişen Salvia sclarea türünün farklı zamanlarda hasat edilmiş toprak üstü kısımlarının hekzan, metanol ve etil asetat ile hazırlanmış ekstreleri maserasyon yöntemiyle hazırlanmıştır. Elde edilen ...