Ara
Toplam kayıt 14, listelenen: 1-10
Eskişehir piyasasındaki yağ altı sularının uçucu bileşikleri ve mikrobiyal kontrolleri
(Anadolu Üniversitesi, 2010)
Halk arasında yaygın olarak kullanılmakta olan yağ altı sularının kalite kontrol ve standardizasyonu için yapılmış olan araştırma sayısı yok denecek kadar azdır. Bu konudaki eksikliği kısmen giderebilmek için Eskişehir’de ...
Beta vulgaris L. (kırmızı pancar) ve turşularında PH değişimleri, antioksidan ve sitotoksik aktiviteleri ile fenolik bileşenlerinin incelenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmada, Chenopodiaceae familyasına ait su ve etanol ile hazılarlanan Beta vulgaris L. (kırmızı pancar) ekstreleri ile farklı NaCl ve asetik asit oranları ile hazırlanan turşu örneklerinin spektrofotometrik olarak ...
Piyasadan temin edilen lavanta örneklerinin uçucu yağ bileşimi
(Anadolu Üniversitesi, 2017)
Bitkilerden elde edilen uçucu yağlar birçok amaç için kullanılmaktadır. Son yıllarda bu alana olan ilgi ve talebin artması, üreticileri daha ucuz maliyetle daha fazla üretim arayışlarına itmektedir. Türkiye'de geleneksel ...
Antimikrobiyal maddelerin etkinliğini arttıran uçucu yağ ve bileşenlerinin belirlenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2016)
Bu tez projesi kapsamında antibiyotiklere dirençli Gram (+) Staphylococcus aureus; Gram (-) Escherichia coli ve antifungal ilaçlara duyarlı Candida albicans klinik ve standart suşları olmak üzere altı farklı hedef patojen ...
Eskişehir'de yetiştirilmiş origanum vulgare subsp. hirtum uçucu yağ değerlendirmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2016)
İstanbul kekiği, Origanum vulgare subsp. hirtum (Link) Ietswaart Marmara bölgesinde doğal olarak yetişen bir aromatik bitkidir ve yaygın olarak kullanılan kekiktir. Bu çalışmanın amacı Eskişehir koşullarında yetiştirilen ...
Lavandula latıfolıa medik. uçucu yağının anjiyogenez ve bazı matriks metalloproteinaz (MMP) enzimleri üzerine etkileri
(Anadolu Üniversitesi, 2016)
Avrupa Farmakopesinde bulunan lavanta uçucu yağları (Lavandula angustifolia Mill. - İngiliz Lavantası; L. latifolia Medik.- Sivri Lavanta) aromatik ve biyolojik aktivite özelliklerinden dolayı geniş bir alanda kullanılır. ...
Bazı ferula uçucu yağlarının kimyasal bileşimi, biyolojik aktivite, in vitro sitotoksisite ve genotoksisite yönünden incelenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2015)
Günümüzde doğal kaynaklı ürünlere ilginin artmasıyla bilimsel alanda bu yöndeki çalışmalar da hız kazanmıştır. Uçucu yağlar, eski çağlardan günümüze kadar kullanılagelen aromatik sıvılardır. Koku, tat maddesi olarak ...
P-Simenin mikrobiyal biyotransformasyonu
(Anadolu Üniversitesi, 2007)
Bu çalışmada p-simenin 35 farklı mikroorganizma ile biyotransformasyonu araştırılmıştır. Bunlardan Aspergillus niger (NRRL 326) ile bir, Aspergillus alliaceus (NRRL 317) ile iki, Penicillium claviforme (MR376) ile beş, ...
Üç Origanum türü ; origanum majorana L., origanum minutiflorum O. Schwarz and P.H. Davis ve Origanum onites L. uçucu yağlarının fraksiyonlu distilasyonu
(Anadolu Üniversitesi, 1996)
Piyasa kaynaklı Origanum majorand L. ve Origanum minutiflorum O. Schwarz et P.H. Davis ile tarafımızdan su buharı distilasyonu ile elde edilmiş olan Origanum onites L. uçucu yağları fraksiyonlu distilasyonlu tabi tutuldu. ...
Türkiye'de kültüre alınmış origanum türlerinin uçucu yağları yönünden araştırılması
(Anadolu Üniversitesi, 2005)
Türkiye'de ticari önem taşıyan kültüre alınmış Origanum türlerinin uçucu yağlarının verim ve bileşimlerinde vejetasyon dönemlerine bağlı değişimleri ortaya koymayı amaçlayan bu çalışmada, O. majorana L., O. onites L. ve ...