Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Daha az enerji ile yumuşak porselen üretiminin incelenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2012)
Daha az enerji ile yumuşak porselen üretiminin sağlanması için, kuvars ve ortoklas tane boyutunun bünye pişirim sıcaklığı ve teknik özelliklerine olan etkisi, aktöriyel deneysel tasarım metodu kullanılarak incelenmiştir. ...
Seramik sağlık gereçlerinde pişirim sıcaklıklarının ve sürelerinin azaltılması
(Anadolu Üniversitesi, 2012)
Bu tezde, seramik sağlık gereçleri bünyelerinde pişirim sıcaklıklarının düşürülmesi için kimyasal kompozisyon farklılıklarının sinterleme davranışları üzerine etkisi çalışılmıştır. Öncelikle seramik bünyedeki, müllit, ...
Seramik sağlık gereçleri pişirim koşullarının incelenmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2009)
Bu tezde, toplam ergitici oranı yüksek ve alternatif ergiticiler içeren reçetelerin seramik sağlık gereçleri pişirim koşullarına olan etkisi incelenmiştir. Bu amaçla standart seramik sağlık gereçleri reçetesinde, kuvars ...
Sert ve yumuşak porselenlerde pişirim sıcaklıkları ve sürelerinin düşürülmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2009)
Bu çalışmada sofra eşyası bünyelerinde spodumenin etkisi, sert porselen (yüksek sıcaklık), yumuşak porselen (düşük sıcaklık) ve düşük sıcaklık hızlı pişirim olmak üzere üç ana başlık altında incelenmiştir. Yüksek sıcaklık ...
Monoporoz (monoporosa) duvar karolarının pişirim koşullarının geliştirilmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2011)
Duvar karoları, genellikle iç cephe uygulamalarında tercih edilen, tek veya çift pişirim ile üretilen, yüksek poroziteye ve dolayısı ile yüksek su emmeye sahip, estetik özellikleri yüksek ürünlerdir. Monoporoz duvar karoları ...