Yazar "Kıvanç, Merih" için Yüksek Lisans listeleme
-
Laktik asit bakterilerinin tannaz üretim yeteneklerinin araştırılması
Temel, Onur (Anadolu Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada, daha önceki çalışmalarda fermente ürünlerden izole edilen 49 izolatın saflaştırması yapılmış ve seçilen bu izolatlann ribeprinter sistem ile tanımlamalan yapılmıştır. Spektrofotometrik ve görsel okuma metodu ... -
Mikrobiyal yağ üretiminde gül yağı atık materyalinin kullanılabilirliğinin araştırılması
Gökdal, Ayşe (Anadolu Üniversitesi, 2018)Ülkemiz gül üretiminde öncü ülkeler arasında yer almakta olup gül yağı ve gül suyu çıkarıldıktan sonra artan posa çevreye bırakılmakta ve ekonomik olarak değerlendirilememektedir. Yüksek miktarda ortaya çıkan gül posasının ... -
Nar suyunda ürün özelliklerinin geliştirilmesinde probiyotik bakterilerin kullanımı
Genç, Hilal (Anadolu Üniversitesi, 2016)Günümüzde probiyotik içeren gıdalara olan ilgi artmış ve bu gıdalar insan beslenmesinde önemli bir yer edinmişlerdir. Meyve sularının içerdiği mineral, vitamin, lif ve antioksidan gibi yararlı besinsel içerikler onları ...