dc.contributor.author | Akgündüz, Yılmaz | |
dc.contributor.author | Akdağ, Gürkan | |
dc.contributor.author | Metin, Uğurcan | |
dc.date.accessioned | 2021-04-13T13:00:45Z | |
dc.date.available | 2021-04-13T13:00:45Z | |
dc.date.issued | 2019 | en_US |
dc.identifier.citation | Akgündüz, Y, Akdağ, G, Metin, U. (2019). Restoran seçimi kriterlerinin müşteri sadakatine etkisi: Mersin’de bir araştırma. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 19 (4), 1-14. | en_US |
dc.identifier.issn | 2667-8683 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/25785 | |
dc.description.abstract | Sadık müşteriler, restoranların rekabet gücünü pozitif olarak etkilemektedir. Bu araştırmanın
amacı restoran seçim faktörlerini ve bu faktörlerin müşterilerin sadakatleri üzerindeki etkisini
belirlemektedir. Bu kapsamda Müşteri Sadakat Ölçeği, Müşteri Restoran Seçim Ölçeği ve
demografik sorulardan oluşan bir anket formu kolayda örnekleme yöntemi ile 6 Nisan – 5 Mayıs
2017 tarihleri arasında uygulanmış ve 387 adet geçerli anket toplanmıştır. Ölçeklerin geçerliliği
keşfedici faktör analizi ile güvenirlikleri ise Cronbach Alpha değerleri ile belirlenmiştir. Araştırma
hipotezi çoklu regresyon analizi ile test edilmiştir. Bulgular restoran seçim faktörlerinin restoran
özellikleri, kolaylıklar, menü, servis, personel kalitesi, sipariş ve yiyeceklerden oluştuğunu
göstermektedir. Ayrıca araştırma sonuçlarına göre sadece restoran özellikleri ve kolaylıkların
müşterilerin sadakati üzerinde pozitif etkiye sahiptir. | en_US |
dc.description.abstract | Loyal customer has positive effect on the competition power of restaurants. The aim of this study
is to determine the restaurant choosing factors and the effect of these factors on customer loyalty.
In thiscontext, a questionnaire form that consist of Customer Loyalty Scale, Customer Restaurant
Preference Scale and demographic questions was applied between 6 April and 1 May 2017 with
convenience sampling method and 387 valid questionnaire forms were obtained. The validity of
the scales was determined by exploratory factor analysis and their reliability was determined by
Cronbach Alpha values. Multiple regression analysis was applied to test the hypothesis. The
findings indicate that the restaurant choosing factors were restaurant attributes, facilities, menu,
staff quality, service, order and foods. According to results of this study, only restaurant attributes
and facilities have positive effect on the customer loyalty. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Restoran Seçimi | en_US |
dc.subject | Müşteri Sadakati | en_US |
dc.subject | Mersin | en_US |
dc.subject | Restaurant Preference | en_US |
dc.subject | Customer Loyalty | en_US |
dc.subject | Mersin | en_US |
dc.title | Restoran seçimi kriterlerinin müşteri sadakatine etkisi: Mersin’de bir araştırma | en_US |
dc.title.alternative | The effect of restaurant preference criteria on customer loyalty: A research in Mersin | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | en_US |
dc.contributor.department | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 19 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 1 | en_US |
dc.identifier.endpage | 14 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarı | en_US |