Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAkgündüz, Yılmaz
dc.contributor.authorAkdağ, Gürkan
dc.contributor.authorMetin, Uğurcan
dc.date.accessioned2021-04-13T13:00:45Z
dc.date.available2021-04-13T13:00:45Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.citationAkgündüz, Y, Akdağ, G, Metin, U. (2019). Restoran seçimi kriterlerinin müşteri sadakatine etkisi: Mersin’de bir araştırma. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 19 (4), 1-14.en_US
dc.identifier.issn2667-8683
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/25785
dc.description.abstractSadık müşteriler, restoranların rekabet gücünü pozitif olarak etkilemektedir. Bu araştırmanın amacı restoran seçim faktörlerini ve bu faktörlerin müşterilerin sadakatleri üzerindeki etkisini belirlemektedir. Bu kapsamda Müşteri Sadakat Ölçeği, Müşteri Restoran Seçim Ölçeği ve demografik sorulardan oluşan bir anket formu kolayda örnekleme yöntemi ile 6 Nisan – 5 Mayıs 2017 tarihleri arasında uygulanmış ve 387 adet geçerli anket toplanmıştır. Ölçeklerin geçerliliği keşfedici faktör analizi ile güvenirlikleri ise Cronbach Alpha değerleri ile belirlenmiştir. Araştırma hipotezi çoklu regresyon analizi ile test edilmiştir. Bulgular restoran seçim faktörlerinin restoran özellikleri, kolaylıklar, menü, servis, personel kalitesi, sipariş ve yiyeceklerden oluştuğunu göstermektedir. Ayrıca araştırma sonuçlarına göre sadece restoran özellikleri ve kolaylıkların müşterilerin sadakati üzerinde pozitif etkiye sahiptir.en_US
dc.description.abstractLoyal customer has positive effect on the competition power of restaurants. The aim of this study is to determine the restaurant choosing factors and the effect of these factors on customer loyalty. In thiscontext, a questionnaire form that consist of Customer Loyalty Scale, Customer Restaurant Preference Scale and demographic questions was applied between 6 April and 1 May 2017 with convenience sampling method and 387 valid questionnaire forms were obtained. The validity of the scales was determined by exploratory factor analysis and their reliability was determined by Cronbach Alpha values. Multiple regression analysis was applied to test the hypothesis. The findings indicate that the restaurant choosing factors were restaurant attributes, facilities, menu, staff quality, service, order and foods. According to results of this study, only restaurant attributes and facilities have positive effect on the customer loyalty.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectRestoran Seçimien_US
dc.subjectMüşteri Sadakatien_US
dc.subjectMersinen_US
dc.subjectRestaurant Preferenceen_US
dc.subjectCustomer Loyaltyen_US
dc.subjectMersinen_US
dc.titleRestoran seçimi kriterlerinin müşteri sadakatine etkisi: Mersin’de bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeThe effect of restaurant preference criteria on customer loyalty: A research in Mersinen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAnadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.contributor.departmentAnadolu Üniversitesien_US
dc.identifier.volume19en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage14en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster