Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.advisorKıvanç, Merih
dc.contributor.authorİşcan, Gökalp
dc.date.accessioned2015-02-09T11:32:46Z
dc.date.available2015-02-09T11:32:46Z
dc.date.issued2002
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/4481
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 164480en_US
dc.description.abstractBu tezde Umbelliferae familyasına ait çeşitli bitki türlerinin uçucu yağlarının farklı yöntemler kullanılarak, seçilen mikroorganizmalara karşı olan antimikrobiyal etkileri araştırılmıştır. Mikrodilüsyon Broth yöntemi ile kullanılan uçucu yağların bakterilere karşı olan minimum inhibe edici konsantrasyonları (MİK) belirlenirken, biyootografi metodu kullanılarak aktiviteden sorumlu olan uçucu yağ bileşenleri ortaya çıkarılmıştır. Kullanılan uçucu yağlar genel olarak insan patojenlerine karşı orta derecede antimikrobiyal etki gösterirken, bitki patojenlerine karşı oldukça güçlü antimikrobiyal etki göstermişlerdir. Ayrıca kuvvetli antimikrobiyal etkiye sahip 2 uçucu yağın mutajenik etkileri Ames Salmonella/Mutajenite testi ile araştırılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMaydanozgilleren_US
dc.subjectMikroorganizmalar -- Uçucu yağlara etkisien_US
dc.subjectUçucu yağlaren_US
dc.titleUmbelliferae familyasına ait bazı bitki türlerinin uçucu yağlarının antimikrobiyal aktivitelerinin araştırılmasıen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageX, 93 y.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record