dc.contributor.advisor | Kıvanç, Merih | |
dc.contributor.author | Yaman, Nalan | |
dc.date.accessioned | 2015-01-29T14:37:43Z | |
dc.date.available | 2015-01-29T14:37:43Z | |
dc.date.issued | 2004 | |
dc.identifier.uri | | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/4515 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.description | Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalı | en_US |
dc.description | Kayıt no: 251270 | en_US |
dc.description.abstract | E. coli 0157:H7 hemolitik üremik sendromlara ve hemorojik diyareye sebep olan ve besin ile taşınan önemli bir patojendir. Çoğu salgında, E. coli 0157:H7 ile kontamine olmuş etlerin tüketimi yolu ile insanlara taşınmaktadır. Bu nedenle bu bakterinin etlerdeki varlığının hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edilmesi son derece önem taşımaktadır. Bu çalışmada Eskişehir ilinde tüketime sunulmuş olan et ve et ürünlerinde E. coli 0157:H7 varlığı araştırılmıştır. Bu amaçla kültürel yöntemler, İmmunomagnetik ayırma ve Polimeraz Zincir yöntemleri kullanılmıştır. IMS ile birlikte PCR yönteminin kullanılmasının hızlı ve güvenilir sonuçlar verdiği tespit edilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Escherichia koli basili | en_US |
dc.subject | Et -- Mikrobiyoloji | en_US |
dc.title | Etlerde E. Coli 0157:H7 aranması | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.identifier.startpage | IX, 66 y. : resim. | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |