Ara
Toplam kayıt 22, listelenen: 1-10
Taze- İşlenmiş Su Ürünlerinin Karakteristik Uçucu Lezzet Bileşenleri
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Tat ve aromanın gıdanın karakteristik lezzeti ve tüketicinin bireysel tercihi üzerinde büyük etkisi vardır. Uçucu bileşenler, lezzetin koku kısmını oluşturur. Tat ve koku ise birlikte lezzeti oluşturur. Gıdaların aroma ve ...
Karnivor Bitkiler
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Kamivor bitkiler besin bakımından fakir topraklarda veya sularda yaşayan ve topraktan veya sudan alamadıkları besinleri diğer canlılardan elde eden bitkilerdir. Böcekler, protozoonlar, balık ve böcek larvaları ve küçük ...
Kastamonu Civarındaki Bazı Ahşap Yapıların Dendrokronolojik Yöntemlerle Tarihlendirilmesi
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Arkeoloji, Klimatoloji, Hidroloji, Jeomorfoloji gibi bilim dallarına hizmet eden dendrokronoloji, geçmiş dönemlerde yapılmış önemli ahşap binaların ne zaman yapıldığı ve hangi ağ aç türlerinin kullanıldığını saptamada da ...
Non-Hamming (Rosenbloom-Tsfasman) Metriğine Göre Lineer Kodların Yapısı
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Bu çalışmada P metriğine göre lineer kodların yapıları incelendi. Kodların yapılarından faydalanılarak, bu metriğe göre lineer ve devirli kodların minimum uzaklığının kolaylıkla tespit edilebildiği gösterildi. Bu metriğe ...
Effect of Irrigation Water Containing High Fluorine on Soil and Some Field Crops
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Water polluted by fluorine (F) may be hazardous to humans, animals, and plants. The purpose of this study was to determine the F content at the source of planned Eskişehir-Kızılcaören Dam and to investigate the effect of ...
Determination of Mutagenic Activities of Four Derivatives of Tri (Substituted) Phenyl Imidazole in Salmonella Typhimurium Using the Ames Assay
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
In this study, we investigated mutagenic activities of four tri (substituted) phenyl imidazole derivatives, such as 2-(2-hydroxyphenyl)-4,5-bis-(4-methylphenyl) imidazole, 2-(4-nitrophenyl)-4,5-bis-(4-methylphenyl) imidazole, ...
The Synthesis of 1-(N-2’-Iodo-5,-Methoxyphenyuminomethyl)-2-Naphtol and (1-N-2’,4’- Diiodo-5'-Methoxyphenyliminomethyl)-2-Naphtol
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
In this study, Schiff base (1) which was prepared from 2-hydroxy-1-naphtaldéhyde aniline and m-(methoxy) substituted aniline were reacted with DMSO, I₂,H₂S0₄ in the hope of preparing Schiff base which was substituted with ...
Poli-ß- Hidroksibutirat’ın Uygulama Alanları
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Poli-β-hidroksialkanoik asitler (PHA), birçok mikrobiyal hücre içinde amorf granül olarak biriktirilen β-hidrosikarboksilik asit ailesinden bir poliesterdir. Bu polimerin en yaygın formu poli-β-hidroksibutirik asit (PHB)’ ...
Bitkisel Yağlardan Biyodizel Üretimi ve Katalizörleri
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Biyodizel (Yağ asiti metil-etil esterleri) bitkisel ve hayvansal yağların alkollerle katalizör varlığında transesterifıkasyon reaksiyonu ile üretilir. Biyodizelin, doğal yolla bozunabilirliği, yenilenebilirliği, toksik ...
Vegetative Storage Proteins in Plants
(Anadolu Üniversitesi, 2004)
Vegetative storage proteins were originally identified as leaf proteins that accumulated in depodded plants. In leaves, the vegetative storage proteins are mainly localized in the vacuoles of bundle sheath cells. Based on ...