Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorBozan, Berrin
dc.contributor.authorAltınay, Çiğdem
dc.date.accessioned2015-10-12T11:36:41Z
dc.date.available2015-10-12T11:36:41Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/5830
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 545845en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, basınçlı sıvı ekstraksiyon parametrelerinin, kırmızı üzüm (Vitis vinifera L.) çekirdeğinden polifenolik maddelerin ekstraksiyonu üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, %70 lik aseton çözücüsü kullanılarak, önce tek faktör değiştirilip diğer faktörlerin sabit tutulmasıyla partikül boyutu, sıcaklık, zaman, katı-sıvı oranı ve döngü (kademe) sayısının, ham ekstre verimi, fenolik bileşen (toplam fenol ve toplam prosiyanidin) verimi ve ekstrelerin antioksidan aktivitesi üzerine etkileri belirlenmiştir. Çalışmanın ikinci aşamasında, partikül boyutu, sıcaklık ve zaman bağımsız değişkenleri kullanılarak 2³ düzeyinde Cevap Yüzey Yöntemi (RSM) kullanılarak deney tasarımı yapılmış ve çalışılan parametrelerin toplam fenolik bileşen ve toplam polimerik prosiyanidin verimi üzerine etkileri gözlenerek %95 güven aralığında ikinci derece model eşitlikleri geliştirilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFenolleren_US
dc.subjectEkstraksiyon (Kimya)en_US
dc.titleÜzüm çekirdeğinden fenolik bileşiklerin basınçlı sıvı ekstraksiyonu ve optimizasyonuen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageXII, 99 y. : resim + 1 CD-ROM.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster