Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKıvanç, Merih
dc.contributor.authorYılmaz, Nalan
dc.contributor.authorİşcan, Gökalp
dc.date.accessioned2015-01-13T12:50:04Z
dc.date.available2015-01-13T12:50:04Z
dc.date.issued2001
dc.identifier.issn13023160
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/797
dc.description.abstractEskişehir piyasasında, rastgele seçilmiş marketlerden alman bazı çikolatalı gofretlerin mikrobiyolojik yüklerinin halk sağlığına uygunluğunu tesbit etmek amacıyla yapılan bu çalışmada 4 farklı firmaya ait, toplam 25 adet ürün alınmış bu ürünlerdeki aerobik mezofil bakteri, koliform bakteri, küf-maya ve ozmofilik maya sayımları yapılarak Salmonella-Shigella’mn varlığı araştırılmıştır. Bazı firmalara ait ürünlerde aerobik mezofil bakteri sayısı, koliform bakteri sayısı, maya ve ozmofilik maya sayıları Türk Standartlarında verilen değerlerin üzerinde saptanmıştır. Küf sayıları Türk Standartlarında verilen değerlerin altında kalmıştır. Ayrıca iki firmaya ait toplam 10 adet örnekten 5’inde E. coli saptanmıştır. Ürünlerin hiç birinden Salmonella-Shigella izole edilememiştir.en_US
dc.description.abstractIn our study, we examined some chocolate wafers collected from randomly choosen shops in Eskişehir, in order to determine their appropriateness to public health. We collected 25 samples, belonging to 4 different firms. These samples were analysed as follows: the numbers of aerobic mesophile bacteria, coliform bacteria, fungi-yeast, os-mophilic yeast were counted and existence of Salmonella-Shigella, was examined. We found that the numbers of yeast and osmophilic yeast, coliform bacteria, aerobic mesophile bacteria were higher than the values specified by the Turkish Standards Institution (TSE). The numbers of fungi were lower than the specified value of TSE. E. Coli was isolated from only 5 samples out of 10 samples of 2 firms. We did not isolate Salmonella-Shigella from any of samples.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇikolatalı Gofreten_US
dc.subjectE. Colien_US
dc.subjectSalmonella-Shigellaen_US
dc.subjectOzmofilik Mayaen_US
dc.subjectChocolate Waferen_US
dc.subjectE. Colien_US
dc.subjectSalmonella-Shigellaen_US
dc.subjectOsmophilic Yeasten_US
dc.titleEskişehir’de Tüketime Sunulan Bazı Çikolatalı Gofretlerin Halk Sağlığı Yönünden Değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation and Public Health Significance of Some Chocolate Wafers Marketed in Eskişehiren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAnadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi A - Uygulamalı Bilimler ve Mühendisliken_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kategorisizen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster