Gelişmiş Arama

Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4

    • Bazı doğal aromatik maddelerin mikrobiyal transformasyonu ve biyolojik etkileri 

      İşcan, Gökalp (Anadolu Üniversitesi, 2009)
      Doğal aromatik maddelerin biyotransformasyonla oluşan türevleri doğal ilaç, koku ve tat maddeleri olarak önem taşımaktadır. Bu çalışmada ?-fellandren ve bu monoterpeni ana madde olarak taşıyan Schinus molle L. (Anacardiaceae) ...
    • Bitkisel drog monografı hazırlanması: Mentha spıcata L. 

      İşcan, Gökalp; Anadolu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Çetin, Döne Neşe (Tez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesi, 2019)
      Mentha spicata L., ülkemizde doğal olarak yetişen, Lamiaceae familyasından tıbbi ve aromatik özellikleri ile gıda, ilaç, kozmetik ve kimya sektöründe büyük öneme sahip bir türdür. Akdeniz, Güney ve Batı Avrupa, Rusya, Asya, ...
    • Sarı kantaron (Hypericum perforatum L.) yağı standardizasyonu 

      Göger, Fatih (Anadolu Üniversitesi -Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021)
      Hypericum perforatum L. (Hypericaceae) dünyanın birçok bölgesinde tedavi amaçlı kullanılan, üzerinde çok sayıda araştırmanın yapıldığı önemli tıbbi bitkilerden biridir. Ülkemizde doğal olarak yetişen bu tür yöresel olarak ...
    • Ülkemizde tüketime sunulan tarçın örneklerinin kalite kontrolü ve kumarin analizi 

      İşcan, Gökalp; Anadolu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Bektaş Sarıaltın, Esra (Anadolu Üniversitesi, 2020)
      Tarçın, bazı Cinnamomum Schaeff. (Lauraceae) türlerinin kurutulmuş kabuklarından elde edilen bir drogtur. Dünyanın en eski ve en sık tüketilen baharatları arasındadır. Yüzlerce tarçın çeşidi bilinmesine rağmen yaygın olarak ...