Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
İşlenmiş gıdaların lezzetini değiştirmek için kullanılan bazı katkı maddelerinin eşzamanlı analizi
(Anadolu Üniversitesi, 2016)
Değişen yaşam şartları ve gelişen teknolojiye bağlı olarak, gıda ve farmasötik ürünlerde çok çeşitli katkı maddeleri kullanılmaktadır. Özellikle gıda güvenliğine verilen önemin artması ve katkı maddelerinin kullanımındaki ...
Akrilamidin gıda maddelerinde oluşumuna etki eden faktörlerin incelenmesi ve miktarının tayini
(Anadolu Üniversitesi, 2007)
Akrilamid patates cipsleri, bisküvi ve kahve gibi çeşitli gıda maddelerinde sıklıkla bulunan, sıcaklıkla oluşan gıda zehirlerinden biridir. Akrilamidin bazı nörotoksik ve karsinojenik etkiler gösterdiği ispatlanmış ve ...
Tenoksikam'ın elektroanalitik ve bazı yöntemlerle miktar tayini
(Anadolu Üniversitesi, 1994)
Tenoksikam; oksikam grubundan non-steroidal antiinflamatuvar, analjezik ve antipiretik etkilere sahip yeni bir ilaçtır. Bu çalışmada tenoksikamın UV spektrofotometrik, yüksek basınç- lı sıvı kromatografik, ince tabaka ...