Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAltıokka, Göksel
dc.contributor.advisorTunçel, Muzaffer Tez Yar. Dnş.
dc.contributor.authorKutluk, Özlem Banu
dc.date.accessioned2015-02-09T10:10:57Z
dc.date.available2015-02-09T10:10:57Z
dc.date.issued2001
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/6962
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Analitik Kimya Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 154088en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, gıda meddeleri içerisindeki Oktatoksin A düzeylerinin tayini için floresans detektörlü, Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi (YBSK) tekniğinin kullanıldığı bir yöntem tanıtılmaktadır. Asetonitril:su:asetik asit (99:99:2) den oluşan hareketli faz ortamında, 3mm x 150 mm, 3µ tanecik çaplı ODS kolonda ve iç standart olarak diflunisal (IS) kullanılarak okratoksin A'nın (OTA) tayini gerçekleştirilmiştir. Alıkonma zamanı OTA için 11.7, IS için 12.8 olarak gözlenmiştir. Yöntemin tekrar edilebilirliği, seçiciliği, doğrusallığı ve geri kazanım oranı validasyon kuralları altında incelenmiş, güvenilir, doğru ve çok düşük miktarların tayin edilebileceği sonucuna varılmıştır. Geliştirilen yöntem kullanılarak buğday, mısır, kırmızı biber, peynir ve şarapta OTA düzeyleri tayin edilerek uygulanabilirliği gösterilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOkratoksinleren_US
dc.subjectYüksek hareketli sıvı kromatografisien_US
dc.titleOkratoksin A'nın modifiye bir yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (YBSK) yöntemi ile tayini ve bazı uygulamalarıen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSağlık Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageIX, 28 y.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster