Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorYazan, Yasemin
dc.contributor.authorAralp, Ümit
dc.date.accessioned2015-02-23T09:24:19Z
dc.date.available2015-02-23T09:24:19Z
dc.date.issued1995
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/7366
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Farmasötik Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 105630en_US
dc.description.abstractÇalışmanın ana amacı, kozmetik özellik taşıyan badem yağı ile s/y/s multipl emülsiyon sistemini oluşturmak ve bu sistemin stabilitesinin polinilpirolidon (PVP) katılarak iyileştirilmesidir. Multipl emülsiyonun hazırlanması, çift basamaklı üretim yöntemine göre yapılmıştır. Formülasyonun iş ve dış sulu fazlarına bir makromolekül olan PVP eklenerek, noniyonik sürfektanla birlikte yüzeylerarası bir ağ oluşturulması ve dolayısıyla sistemin stabilitesinin arttırılması beklenmiştir. Sistemin termal stabilitesi ile ilgili çalışmalar ve reolojik özellikleri incelenerek emülsiyon sistemleri değerlendirilmiştir. Bunun yanısıra, iç sulu faza eklenen MgSO4' ın salımı ve sistemin verimi kondüktometrik olarak saptanarak hesaplanmıştır. Bu çalışmalar sonunda, dış sulu faza PVP eklenmesi ile multipl emülsiyon sisteminin stabilitesinin arttırılabileceği gözlenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEmülsiyonlar (Eczacılık)en_US
dc.titleMultipl emülsiyonlar üzerinde çalışmalaren_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSağlık Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageXIII, 114 y. : resim.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster