Yazar "Güldemir, Osman" için listeleme
-
Associate degree program in cookery, Eskişehir Vocational School, Anadolu University
Anadolu Üniversitesi; 0000-0002-7476-5482; Güldemir, Osman (Anadolu Üniversitesi, 2020)Cookery program provides a two-year associate degree education at Anadolu University that is a state university. The program was first established in 2000 and started to accept students in 2001. Graduates of secondary ... -
Gastronomiye çok disiplinli bakış: lisansüstü tezlerine yönelik bir değerlendirme
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu; 0000-0002-2683-6004; 0000-0002-7476-5482; 0000-0002-4109-8847; Acar, Dilek; Güldemir, Osman; Aksöz, Emre Ozan (Iğdır Üniversitesi, 2020)Gastronomi, insan yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu çalışmada, gastronomi gibi zengin bir alanın, belirli disipliner sınırların ötesinde, çok disiplinli bir yaklaşımla ele alınarak, alanı besleyen farklı disiplinler ... -
Ilgın Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Canlıların birinci ihtiyaçları beslenmektir. Dolayısıyla insanların doğumdan ölüme kadar beslenmek zorunda olmaları, ilk çağlardan beri yemekle ilgili bir takım kurallar geliştirmelerine neden olmuştur. Bu kurallar, zamanla ... -
Koca Ustadan Issız Adama Türkiye’de aşçılık mesleğinin değişimi
Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Meslek Yüksekokulu; Güldemir, Osman; Akarçay, Erhan (2020)Bu çalışmanın amacı Türkiye’de aşçılık mesleğinin tarihsel ve sosyolojik olarak geçirdiği değişimi ele almaktır. Meslekler sosyolojisi içerisinde değerlendirilebilecek bir perspektiften mesleğin değişen statüsü, günümüzde ... -
Türk Mutfağı’nda Kahvaltıda Tüketilen Çorbalar ve İllere Göre Dağılımı
Güldemir, Osman; Haklı, Gülperi; Işık, Nermin (2018)Çorba, sağlık açısından yararlı bir yemek türüdür. Birçoğunun et suyu ile hazırlanıp terbiye edilmesi nedeniyle besin değeri yüksektir. Tarihte çorba, Farsça “şuraba”dan gelme olup, tuzlu şey demek olan “şur” ile aş karşılığı ... -
Yetişkin bireylerin toplu beslenme alanlarındaki tabak artığı ile diyet kalite indeksi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
Hızlı, Hilal; Sezer, Fatma Elif (2020)Bu çalışma yetişkin bireylerin toplu beslenme alanlarında yaptığı tabak israfını, etkileyen faktörleri ve bu alanları kullanan bireylerin diyet kalitesini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Toplam 298 bireyin katıldığı ...