Yazar "Sarı, Ferda" için listeleme
-
Çöven Ekstraktı Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Battal, Hakan; Sarı, Ferda; Velioğlu, Sedat (Anadolu Üniversitesi, 2003)Bu araştırmada ülkemizin değişik bölgelerinden sağlanan ve çöven kökü ekstraktı üretiminde kullanılmakta olan 5 farklı çöven türünün bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenmiş, tür, partikül iriliği ve ekstraksiyon ... -
Minimal İşlem Görmüş Meyve ve Sebze Üretimi ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
Türkmen, Nihal; Sarı, Ferda (Anadolu Üniversitesi, 2004)Tüketiciler tarafından giderek artan bir talep gören minimal işlem görmüş meyve ve sebzeler kabuk soyma, kesme/dilimleme, yıkama ve/veya dezenfekte etme gibi sadece fiziksel işlemler uygulandıktan sonra modifiye atmosferde ... -
Selenyumun İnsan Beslenmesi ve Sağlığı Açısından Önemi
Şimşek, Atilla; Sarı, Ferda; Artık, Nevzat (Anadolu Üniversitesi, 2004)Bu derlemede, selenyumun yapısal ve biyolojik özellikleri, bazı gıdalardaki içerikleri ile insan sağlığı ve beslenmesi arasındaki ilişkiler tartışılmıştır. Esansiyel iz element olarak bilinen selenyum insan sağlığı ve ...