Konu "Çömlekçilik" için Rektörlüğe Bağlı Birimler listeleme
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
-
Eski Erzurum Mutfağında Tandır: Yapılışı, Kullanımı Ve Doğu Anadolu’daki Yeri Üzerine
(Anadolu Üniversitesi, 2005)Doğu Anadolu Bölgesinde geleneksel Erzurum evlerinde anıtsal tandırevi mimarisinin vazgeçilmez bir unsuru olan tandır, tarih öncesinden günümüze pişirme ve ısınma amaçlı kullanılan basit bir düzenektir. Kent mimarisinde ... -
Geleneksel çömlekçilikteki su kapları ve Anadolu, Hindistan, İspanya örnekleri
(Anadolu Üniversitesi, 2019)Tüm uygarlıklarda ve dünyada hayatımızın ve bizlerin var olmasında en önemli etken olan su; metabolizmamızın olmazsa olmazı, tarih boyunca medeniyetlerin en güçlü silahı olması nedeniyle yeri gelince savaş sebebi bazen de ... -
Lombok Adası çömlekçiliği
(Anadolu Üniversitesi, 2018)İlkel çağlardan günümüze kadar gelen çömlek üretimi, üretildikleri toplumların tarihsel, kültürel ve sanatsal yapılarını yansıtan birer belge niteliğindedir. Bu formlar günlük ihtiyaca cevap verdiği gibi bazen süs eşyası ... -
Midilli’de geleneksel çömlekçilik sanatı ve kültürel etkileşim
(Anadolu Üniversitesi, 2016)Ege adaları sosyal, politik ve kültürel olarak çeşitli şekilde ve zaman dilimlerinde Türk ve Yunan halklarının gündemine gelmektedir. İki toplumun kültürü ve geleneği ele alındığında birçok benzeşimler ve değerler olduğu ... -
Neolitik Devrimin Bir Göstergesi Olarak Çömlekçilik
(Anadolu Üniversitesi, 1999) -
Seramik sanatında kullanılan tornalar
(Anadolu Üniversitesi, 2014)Seramik sanatında bir dönüm noktası olarak nitelendirebileceğimiz seramik tornaların kullanımıyla seramik üretimi hız kazanmış ve üretilen ürünlerin kalitesi artmıştır. Bu artış ve gelişim uzun bir sürece yayılmaktadır. ...