Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
The Development of Tablewares At Arabia Porcelain Factory in the Modern Finnish Design History
(Anadolu University, 2018)
Arabia is one of the leading ceramic factories in northern Europe, an important brand recognized by its designers and unique products associated with Finland. With its managers and designers, it has always had an innovative, ...
The Effects of Obvara Firing Technic, on Biscuits, Colored and Glazed Body
(Anadolu University, 2018)
Obvara is a ceramic firing technique which started in the 14th - 20th centuries and is known as the Baltic (Belarus) Raku. In this technique, firing is done by taking the unglazed and biscuit ceramic products out of the ...
Arabia porselen fabrikasında seramik sofra eşyalarının Finlandiya modern tasarım tarihine paralel gelişimi
(Anadolu Üniversitesi, 2018)
Arabia is one of the leading ceramic factories in northern Europe, an important brand
recognized by its designers and unique products associated with Finland. With its managers
and designers, it has always had an innovative, ...
Obvara pişirim tekniğinin bisküvi, renkli ve sırlı bünyeler üzerinde etkileri
(Anadolu Üniversitesi, 2018)
Obvara; 14-20 yy. da başlayan ve Baltık (Beyaz Rusya) Rakusu olarak bilinen, bir seramik
pişirim tekniğidir. Pişirim, sırsız ve bisküvi seramik ürünlerin, 750oC-1000oC sıcaklığa ulaştığında fırından çıkartılarak 5-10 sn ...
Lombok Adası çömlekçiliği
(Anadolu Üniversitesi, 2018)
İlkel çağlardan günümüze kadar gelen çömlek üretimi, üretildikleri toplumların tarihsel, kültürel
ve sanatsal yapılarını yansıtan birer belge niteliğindedir. Bu formlar günlük ihtiyaca cevap
verdiği gibi bazen süs eşyası ...