dc.contributor.author | Ay, Eşref | |
dc.contributor.author | Akmeşe, Halil | |
dc.date.accessioned | 2020-07-09T20:52:06Z | |
dc.date.available | 2020-07-09T20:52:06Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.issn | 1302-4191 | |
dc.identifier.issn | 2564-7458 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpFME5UQTBOQT09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11421/23772 | |
dc.description.abstract | Günümüzde konaklama işletmeleri tarafından da stratejik bir yönetim yaklaşımı olarak kullanılan dış kaynak kullanımı ile oteller asıl faaliyetleri dışında kalan hizmetleri, konusunda uzman tedarikçilerden satın almaktadırlar. Böylece asıl faaliyetlerine yoğunlaşabilmektedirler. DKK uygulamalarına ilişkin otel yöneticilerinin algılarının belirlenmesine yönelik yapılan bu araştırma, Muğla ili Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren dört ve beş yıldızlı oteller üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, DKK’nın genel olarak maliyetleri düşürücü etkisinden dolayı, en çok da çamaşırhane bölümünde tercih edildiği, muhasebe departmanının otelin DKK kullanım kararlarını gözden geçirmede etkili olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, DKK’nın yönetsel, örgütsel, hizmet, maliyet ve genel etkilerine ilişkin yönetici görüşlerine de çalışmanın sonuç bölümünde yer verilmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | With the use of outsourcing, which is nowadays used by accommodation companies as a strategic management approach, hotels purchase services other than their main activities from specialized suppliers. Thus they can concentrate on their main activities. This study, which was conducted to determine the perceptions of hotel managers about outsourcing, was carried out on four and five-star hotels in the Fethiye district of Muğla province. According to the results of the study, it is determined that in general the use of outsourcing is preferred due to the cost-cutting effect, it is mostly preferred in the laundry department and that the accounting department is effective in reviewing the hotel's outsourcing decisions. In addition, the opinions of managers about the managerial, organizational, service, cost and general effects of outsourcing are also included in the conclusion part of the study. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | İşletme Finans | en_US |
dc.subject | İktisat | en_US |
dc.subject | Tarih | en_US |
dc.subject | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm | en_US |
dc.subject | İşletme | en_US |
dc.subject | Halkla İlişkiler | en_US |
dc.title | Konaklama Endüstrisinde Dış Kaynak Kullanımına Yönelik Otel Yöneticilerinin Algıları: Fethiye'deki Beş ve Dört Yıldızlı Oteller Üzerine Bir Araştırma | en_US |
dc.title.alternative | Perceptions of Hotel Managers Towards Outsourcing in Accommodation Industry: An Investigation on Five and Four-Star Hotels in Fethiye | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi | en_US |
dc.contributor.department | Anadolu Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 22 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 257 | en_US |
dc.identifier.endpage | 271 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |