Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorErgun, Bülent
dc.contributor.authorAtlı, Özlem
dc.date.accessioned2015-10-13T17:43:21Z
dc.date.available2015-10-13T17:43:21Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/7405
dc.descriptionTez (yüksek lisans) - Anadolu Üniversitesien_US
dc.descriptionAnadolu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionKayıt no: 450427en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, farmakolojik açıdan bir çok etkiye sahip bir biyoflavonoid olan hesperidin ve izomeri olan neohesperidinin, turunçgil türlerine ait bazı taze ve ticari meyve sularındaki miktar tayini, yeni bir yöntem uygulanarak Yüksek Basınçlı SıvıKromatografi (YBSK) tekniği ile tayin edilmiştir. Akış hızı 1 mL.dak-1 olan asetonitril : su (23:77, h/h) hareketli faz sistemi kullanılmıştır. Sinyaller UV-spektrofotometrik dedektör kullanılarak 280 nm'de kaydedilmiştir. Yöntemin kesinliği ve doğruluğu bu sinyallerle gösterilmiştir. Geliştirilen yöntem ile her iki maddenin ayrımı ve tayini başarıyla sağlanarak taze ve ticari turunçgil türlerine ait meyve sularına uygulanabilirliği gösterilmiştir. Hesperidin ve neoheşperidinin meyve sularındaki miktar tayini için geliştirilen yöntemin hızlı, ucuz ve kolay uygulanabilir bir yöntem olduğu sonucuna varılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectHesperidinen_US
dc.subjectYüksek hareketli sıvı kromatografisien_US
dc.titleYüksek basınçlı sıvı kromatografisi (YBSK) yöntemi ile meyve sularında hesperidin ve neohesperidin tayinien_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSağlık Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpageX, 35 s. : resim + 1 CD-ROM.en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster