Konu "Lezzet" için Anadolu Üniversitesi Dergileri listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Taze- İşlenmiş Su Ürünlerinin Karakteristik Uçucu Lezzet Bileşenleri
(Anadolu Üniversitesi, 2004)Tat ve aromanın gıdanın karakteristik lezzeti ve tüketicinin bireysel tercihi üzerinde büyük etkisi vardır. Uçucu bileşenler, lezzetin koku kısmını oluşturur. Tat ve koku ise birlikte lezzeti oluşturur. Gıdaların aroma ve ... -
Yemek kültürü ve sofra seramikleriyle etkileşimi
(Anadolu Üniversitesi, 2017)İnsanın hayatı boyunca vazgeçemediği yaşamsal ihtiyaçlarından bir tanesi yemek yemedir. Yemekler ve kullanılan kaplar kültür ve geleneklere dayalı olarak tercihlere göre değişkenlik gösterir. İnsan, yemek ve yemek kabının ...