Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTürkmen, Nihal
dc.contributor.authorSarı, Ferda
dc.date.accessioned2015-02-23T14:27:35Z
dc.date.available2015-02-23T14:27:35Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.issn13023160
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/1515
dc.description.abstractTüketiciler tarafından giderek artan bir talep gören minimal işlem görmüş meyve ve sebzeler kabuk soyma, kesme/dilimleme, yıkama ve/veya dezenfekte etme gibi sadece fiziksel işlemler uygulandıktan sonra modifiye atmosferde ambalajlanıp soğukta muhafaza edilmektedirler. Bu ürünler renk, tekstür ve besinsel kalite gibi özelliklerini konserve gibi geleneksel yöntemlerle işlenen gıdalardan daha fazla korurlar. Diğer taraftan minimal işlenmiş meyve sebzeler, pastörizasyon veya buna eşdeğer bir inaktivasyon aşaması olmadan üretildikleri için patojen mikroorganizmaların potansiyel tehlike oluşturabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.en_US
dc.description.abstractMinimally processed fruits and vegetables which are increasingly demanded by consumers are packaged in modified atmosphere and then stored in refrigeration temperatures after they are applied to only physical treatments such as peeling, cutting/slicing, washing and/or disinfecting. These products keep their attributes like color, texture and nutritional quality more than those produced with traditional methods as canned products. On the other hand, because minimally processed fruits and vegetables are produced without pasteurization or equivalent inactivation step, pathogen microorganisms should be considered as potential hazards.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMinimal İşlemen_US
dc.subjectKullanıma Hazıren_US
dc.subjectMeyve ve Sebzeen_US
dc.subjectMinimally Processingen_US
dc.subjectReady-To-Useen_US
dc.subjectFruit and Vegetableen_US
dc.titleMinimal İşlem Görmüş Meyve ve Sebze Üretimi ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeProduction of Minimally Processed Fruit and Vegetable and Their Assesment for Food Safetyen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAnadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi A - Uygulamalı Bilimler ve Mühendisliken_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kategorisizen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster