Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErtan, Figen
dc.contributor.authorAksöz, Erol
dc.date.accessioned2015-03-10T13:34:53Z
dc.date.available2015-03-10T13:34:53Z
dc.date.issued2001
dc.identifier.issn13023160
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11421/1661
dc.description.abstractAspergillus nigef den iirikaz enziminin saflaştırılması, amonyum sülfat çöktürmesi, Sefadex G-200 ve DEAE Cellulose kromatografi teknikleri ile gerçekleştirildi. Enzimin spesifik aktivitesi 0.059-2.386 (U/mg protein) arasında bulunmuştur. Enzimin bazı genel özellikleri araştırılmıştır. Optimum reaksiyon pH’ı 8.5 ve sıcaklığı 35°C’dir. Enzim pH 8.0-9.0 aralığında kararlıdır. 50°C’de 15 dakika inkübasyondan sonra ürikaz başlangıç aktivitesinin yaklaşık % 50’si korundu. Enzimin Km değeri 1.69 x 10⁻⁵ M civarında hesaplandı. KCN ve PCMB’ (10 mM) ın enzim aktivitesini tamamen inhibe ettiği, 10⁻³ M Hg⁺² % 95; Zn⁺² % 89 ve Cu⁺²’ın % 48 inhibisyon meydana getirdiği bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractThe purification of uricase from Aspergillus niger was carried out by precipitation with ammonium sulphate then further proceeded with Sephadex G-200 and DEAE- Cellulose chromatographies. The specific activity of the enzyme was enhanced from 0.059-2.386 (U/mg protein). Some of the general properties of enzyme were investigated. The optimum reaction pH and temperature were 8.5 and 35°C. After incubation at 50°C for 15 min, the uricase remained at about 50 % of initial activity. The apperent Km value of the enzyme was calculated to be about 1.69 x 10⁻⁵ M. KCN and pCMB (10 mM) completely inhibited the enzyme activity. Furthermore, the metal ions such as 10⁻³ M Hg⁺² 95 %, Zn⁺² 89 % and Cu⁺² 48 % were inhibited the activity.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnadolu Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAspergillus Nigeren_US
dc.subjectÜrikaz (Ürat Oksidaz)en_US
dc.subjectSaflaştırmaen_US
dc.subjectÜretimen_US
dc.subjectAspergillus Nigeren_US
dc.subjectUricase(Urate Oxidase)en_US
dc.subjectPurificationen_US
dc.subjectProductionen_US
dc.titleAspergillus Niger Ürikazının Bazı Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Some Biochemical Properties of Uricase Fromen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAnadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi A - Uygulamalı Bilimler ve Mühendisliken_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kategorisizen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster