Güncel Gönderiler: Turizm Fakültesi
Toplam kayıt 96, listelenen: 21-40
-
Evaluation of world countries in terms of tourism indicators through multivariate analysis method
(2014)Ülkelerin turizm göstergeleri bakımından karşılaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalarda genellikle ülkelerin nüfus ve ekonomik büyüklüğü gibi önemli bir faktör göz ardı edilerek tek değişkene göre değerlendirme yapılmakta ... -
Testing the proposed "GuidePerf" scale for tourism: performances of tour guides in relation to various tour guiding diplomas
(Routledge Journals, Taylor & Francis LTD, 2018)The satisfaction perceived from the performance of tour guides (TGs) affects tour operators and other services in the tourism industry. As the tour guiding performance becomes more crucial in service quality and tourist ... -
Turizmin sosyo-kültürel boyutta ortaya çıkardığı etkilerin incelenmesi: Marmaris örneği
(2014)Turizmin gerçekleştiği bölgede ortaya çıkardığı sosyo-kültürel etkilerin bilinmesi, bunlardan olumlu olanlarının sürdürülebilmesi, olumsuz olanların ise en aza indirgenmesi açısından önemlidir. Bu bakış açısıyla hazırlanan ... -
Competitive positioning of winter tourism destinations: A comparative analysis of demand and supply sides perspectives-Cases from Turkey
(Elsevier Science BV, 2018)This study was conducted to determine the competitive positions of five winter tourism destinations in Turkey. The explanatory sequential mixed method was used in order to compare the views of both the supply and demand ... -
An exploratory study of resident perceptions toward the tourism industry in Cappadocia: a Social Exchange Theory approach
(Routledge Journals, Taylor & Francis LTD, 2017)This paper evaluates the perceptions of Cappadocia residents on the impacts of tourism development and resident attitudes toward tourism. Social Exchange Theory underpinned this study of the perceptions of Cappadocia's ... -
Sustainable urban tourism success factors and the economic performance of small tourism enterprises
(Routledge Journals, Taylor & Francis LTD, 2018)The aim of this study is to introduce the relationship between sustainable urban tourism success factors and the economic performance of small tourism enterprises (STEs). The related data was obtained from 330 STEs business ... -
Marketing to Children in Tourism Industry: Descriptive Analysis of Kid-Friendly Hotels' Practices in Turkey
(Emerald Group Publishing LTD, 2015)This chapter aims to determine the marketing practices of kid-friendly hotels in Turkey by utilizing descriptive analysis. A total of 77 kid-friendly hotels operating in Turkey were surveyed through the examination of their ... -
A Study on Leisure Time and Recreation Perception of Recreation Leaders
(Amer Scientific Publishers, 2015)This study will research the reflections of the activities led by the recreation leaders on their lifestyles, who are one of the key factors of leisure time industry, and their serious leisure time tendencies. For this ... -
A phenomenological approach of blogger's view on cultural distance
(Routledge Journals, Taylor & Francis LTD, 2018)This paper is intended to determine the influence of cultural distance on the international destination choices by tourists. We adopted a phenomenological approach and data were obtained from 17 bloggers with structured ... -
Free serum proline and hydroxyproline determination by 14C tracing in acute viral hepatitis and its clinical significance
(1979)[No abstract available] -
Postmodern Museum Visitor Experience as a Leisure Activity
(Springer International Publishing Ag, 2017)Relationship between museum and tourism has become an important research field. But research on determining the characteristics of the postmodern museum visitors has not reached a satisfactory level in the area of tourism ... -
Deneyimsel bir hizmet uzantısı olarak okunabilirlik: Seminerlerin okunabilirlik boyutlarının belirlenmesine yönelik bir çalışma
(2014)Çalışmanın temel amacı iş amaçlı etkinliklerden biri olan seminerlerin okunabilirlik boyutlarının belirlenmesidir. Genel anlamda fiziksel mekânların okunabilirlik algısının incelendiği araştırmalardan farklı olarak; bu ... -
Türk Mutfağı ve Geleceğine İlişkin Değerlendirmeler
(2015)İnsanın yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli şey yemektir. Yemek yeme alışkanlıkları toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bir toplumun yaşam şekli o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. ... -
Eskişehir'in Biricik Destinasyon önerisi: Endüstriyel miras
(2014)Bu çalışma reklamcılık tarihinin en önemli stratejilerinden biri olan Biricik Satış Önerisi (Unique Sales Proposition-USP) kavramının Biricik Destinasyon Önerisine (Unique Destination Proposition-UDP) dönüşümünü Eskişehir ... -
Televizyonda Yayınlanan Gastronomi Konulu Gezi Programlarının Davranışsal Tatma Niyetine Etkisi
(2017)21. yüzyılda kitle iletişim, ana işlevleri olan haber ve bilgi verme dışında kültürel tanıtma, eğitme, sosyalleştirme, motive etme gibi farklı işlevler de kazanmıştır. Televizyon, bu işlevleri programlar aracılığıyla sunan ... -
Köroğlu Turizminin Oluşturulmasında Filmlerin Rolü
(2015)Bu çalışmanın amacı Bolu'da Köroğlu Destanı'na dayalı turizm potansiyelini güçlendirme sürecinde filmlerin rolüne ve önemine vurgu yapmaktır. Filmler iletiler gönderebilmekte, tarihsel gerçekleri düzeltebilmekte, izleyicilere ... -
Müzekart Kullanıcılarının Yarar Algıları Üzerine Bir Araştırma: Ayasofya ve Topkapı Müzeleri Örneği
(2015)Bu çalışmada müze ve ören yerlerine ziyaretleri teşvik amacıyla satış tutundurma aracı olarak tüketicilerin hizmetine sunulan Müzekart'ın kullanıcılarının karta yönelik yarar algıları incelenmiştir. Çalışmanın verileri ... -
Örgütsel çekicilik bağlamında otel işletmelerini rakiplerinden ayıran özellikler
(2014)Bireylerin işyeri seçimi ile ilgili karar sürecinde örgüt- sel çekiciliğin önemli bir rolü vardır çünkü bireyler öncelikle çekici buldukları işletmelere başvurmayı dü- şünürler. İşletmelerin örgütsel çekiciliği ise, ... -
Gastronominin Sanatsal Kimliğinin Estetik Üzerinden İncelenmesi
(2017)İnsanoğlu, tarihin ilk evrelerinde sadece fizyolojik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için beslenmiş, ardından edindiği tecrübeler neticesinde lezzetin ve görselliğin, keyif/haz verici bir yanı olduğunu gözlemlemiştir. Zamanla ...